Farmer, kelle nime pole ajakirjandusele öeldud, leidis väikese musta värvi karvakera mõned nädalad tagasi Edela-Hiinas paiknevas Yunnani provintsis, vahendab Daily Mail. Mees arvas, et tegu on Kunmingi huntkoera kutsikaga. Kunmingi huntkoer on Hiinas aretatud koeratõug, keda kasutatakse näiteks sõjaväes.

Farmeri jutu järgi oli loom nõrk ja väga kõhn. Nii otsustaski ta loomale peavarju pakkuda ning koos teiste koertega üles kasvatada.

Nädalad möödusid ning farmer märkas, et "kutsikas" ei arenenud nagu teised koerad. Tema välimus oli kuidagi veider ja söögiisu muudkui kasvas. Farmer võttis ühendust kohalike looduskaitseametnikega, kes tegid kindlaks, et tegu on hoopis karupojaga. Rinnal olev valge laik reetis, "kutsikas" on hoopis Aasia mustkaru. Loodukaitsjad arvasid, et tõenäoliselt eksis karupoeg lähedalasuvas metsas ära ja ei leidnudki enam ema. Nad lisasid, et kui karupoeg oleks pahatahtlike inimeste kätte sattunud, oleks ta tõenäoliselt tapetud, sest karukäpad on Hiinas hinnaline delikatess.

Ametnikud viisid karu kohalikku metsloomade varjupaika, kus hoitakse mõmmikut senikaua, kuni ta õpib oskusi iseseisvaks eluks ning seejärel lastakse tagasi metsa.

Aasia mustkarud on sama ohustatud kui pandad. Nii pandade kui ka mustkarude kinnipüüdmine, ebaseaduslik paljundamine ja tapmine on Hiinas rangelt keelatud. Seaduserikkujaid ootab 10-aastane vanglakaristus või isegi surmanuhtlus.