Nord oli väga uudishimulik ning vaatas avara territooriumi kärmelt üle. Tema tähelepanu püüdsid koheselt klaasi taga seisvad külastajad, keda ta lähemalt uurima tõttas. Sel julgel karul ei läinud poolt tundigi kui juba oli esimene kosutav suplus uues basseinis tehtud. Pärast suplust püherdas Nord veidi murul, et kasukat kuivatada ning jalutas seejärel erinevaid polaariumis kasvavaid taimi uudistama. Ka muruplatsile sai esimene auk kaevatud.

Nordi kolimine võttis aega ligi pool aastat, sest oma elu jooksul mitmeid kordi kolima pidanud jääkaru suhtus transpordikasti väga umbusklikult ja paraku ei õnnestunudki transpordikasti luuki jääkaru selja taga sulgeda. Nord transporditi polaariumisse 24. mai varahommikul, kasutades üldanesteesiat.

Ühtlasi avanes siis Eesti Maaülikooli veterinaaridel võimalus uurida Nordi haiget tagakäppa, mis oli loomaaia töötajatele pikka aega muret tekitanud. Jääkaru käpast võeti kõik vajalikud proovid ning tehti röntgen selleks Eesti Maaülikooli loomakliinikust kohale toodud röntgeniseadmega. Need protseduurid olid vajalikud, et alustada uue raviplaaniga, mis kooskõlastati nii Viini kui Rotterdami loomaaedade veterinaararstidega ning mille kiitis heaks ka Euroopa jääkarude paljundusprogrammi veterinaarnõunik. Nordi käpa olukord on hetkel arstide pideva jälgimise all.

Nord ja teised jääkarud ootavad kõiki külastajaid oma uues kodus Tallinna Loomaaias.

Allikas: Tallinna Loomaaed / Facebook