Pikakereliste väikekoerte transpordikotid
Autor(id): Jaanika Aadamsoo
Kategooria: elustiili toote disain
Materjal: Nahk, metallfurnituurid, polüester PVC 600
Mõõdud: 45x19x23 cm, 40x20x40 cm
Tootja/tellija nimi: Jaanika Aadamsoo



Transpordikott on mõeldud pikakerelistele väikekoertele, kellele ei sobi standardsetes mõõtudes transpordikotid tulenevalt nende anatoomilistest iseärasustest. Valikus on õlakott ja kohvri tüüpi transpordikott rataste ja teleskoop käepidemega, mis on sobilikud nii meestele kui naistele.
Kottidel on õhutusavad, mis on täielikult klappidega kaetavad, et näiteks toidupoodi minnes oleks võimalik koer eraldada väliskeskkonnast vältimaks ebameeldivusi personaliga. Lisaks on väiksemaid õhutusavasid ja kinnituskohti, kuhu on võimalik koera kinnitada. Transpordikottidel on ka erinevaid taskuid, mahutamaks erinevaid kaasaskantavaid vajalike esemeid.
Transpordikotid on valminud nahast ja voodriks on veekindel kangas. Lisaks on sees eemaldatav ja pestavad pehmendused.

Nurrum kassipesa
Autor(id): Toomas Mäelt
Kategooria: elukeskondliku toote disain
Materjal: käsitöövilt
Mõõdud: 45x33x50 cm
Tootja/tellija nimi: Toomas Mäelt

Nurrum kassipesa on mõeldud moodsatele kassidele, kelledele meeldib oma ruum. Mõeldud on ka loomaomanikule, kellele läheb korda moodne disain ja kvaliteetne käsitöö. Nurrum kassipesa on soe, vaikne ja turvaline koht lemmikloomale ja see sobib sisustusaksessuaarina hästi erinevatesse koduinterjööridesse.
Valmistatuna käsitöövildist on Nurrum kassipesa kaalult kerge ja lihtne puhastada. Lisaks võtab vähe ruumi, kui pole parasjagu kasutuses.
Mugavad lahendused moodsatele kassidele — Nurrum kassipesa.

Joogi- ja söögikauss koerale
Autor(id): Villem Tõnisberg
Kategooria: elukeskondliku toote disain
Materjal: Betoon, roostevaba teras
Mõõdud: M suurus: 19 x 19 x 10 cm, 6 kg
Tootja/tellija nimi: Krantz/Krantz


Revolutsioon lemmikloomade kausinduses, lõpp rändavatele kaussidele! Krantzi käsitsi valatud betoonist disainkausid on mõnusalt rasked, püsivad õigetpidi ja paigal ning ei rända söömise/joomise ajal ruumis või hoovis ringi. Betoon on viimistletud pinnakõvendiga, ei määri ja on kergesti hooldatav. Kausse on viies eri suuruses.

Lindude pesakast “Hype”
Tootehind : 20 €
Autor(id): Märt Kapsta
Kategooria: elukeskondliku toote disain
Materjal: Kasevineer
Mõõdud: 280*210*210 /mm/
Tootja/tellija nimi: KG Kaubandus OÜ/KG Kaubandus OÜ


Materjal — kasevineer. Võtab pakendatult vähe ruumi. Toode valmistatakse CNC–pingiga. Lihtsalt kokku pandav ja paigaldatav ilma tööriistadeta. Pesakasti kokkupanemine toimib „ava ja haagi“ koostöös. Viimane detail „lukustab“ linnupesa. Selleks detailiks on linnupesa katus. Pesakast seotakse kinnitusrihmaga meelepärase puu külge. Sobilik meisterdamine nii lastele kui täiskasvanutele — annab meistrile tegevuslusti ja lindudele võimaluse mugavalt pesitseda koduaias, pargis, metsas.

Kassi pesa/wc Juno
Autor(id): Anatoli Tafitšuk, Liis Lindmaa
Kategooria: elukeskondliku toote disain
Materjal: vineer
Mõõdud: 35x41x56cm
Tootja/tellija nimi: Black Velvet/Black Velvet


Minimalistlik kassi pesa/wc Juno on mõeldud sulanduma modernsesse koju.
Tavaliselt on kassi liivakastid plastikust ja kassiomanikud ei tea, kuhu neid peita. See mööblitükk on aga tehtud niiskuskindlast kasevineerist ja viimistletud kvaliteetse lakiga, mistõttu on seda võimalik kasutada igas ruumis, ka vannitoas ja näiteks abilauana. Juno on toode, mida pole vaja peita.

See pesa on multifunktsionaalne — kass või väiksem koer saab seal end kerra tõmmata ja turvaliselt peituda, samuti saab seda kasutada kassi liivakastina — sellisel juhul anname tootega kaasa liivakasti aluse. Liivakasti puhastamine on lihtne — tuleb avada uks ja alus välja võtta. Kapike on nime saanud disainerite kassi Juno järgi — tema on nende inspiratsiooniallikaks.

Millised tootedisaini auhinnale BRUNO esitatud 34 koju sobivat toodet pääses teise vooru? Vaata SIIT.