See, pildil näha olev 15-meetrine hiiglaslik mereloom leiti Hulungi rannalt, Serami saarelt Indoneesias. Müstilise taustaga looma avastas Asrul Tuanakota, 37-aastane saare kohalik elanik, kes esialgu arvas, et tegu on mõne vana ja hüljatud paadiga.

Tänaseks on pooleldi roiskunud ja mädaneva korjuse pildid ja videod vallutanud interneti avarused ja leid on šokeerinud paljusid kohalikke. Rahvas spekuleerib, kas tegu on mõne hiiglasliku kalmaari või kašelotiga ja kohalikku vaatamisväärsust on paljud vaatamas käinud. Mitmetest postitatud videotest on näha, kuidas tundmatu mereolend vaikselt kõduneb ning ümberkaudse vee tumepunaseks muudab.

Hiiglaslik kalmaar võib kasvada kuni 13 meetri pikkuseks, kuid keskmine kašelott on lausa 16 meetrit pikk. Mereteadlased võtsid väidetavalt neljapäeval mereolendilt ka vajalikud proovid, et selgitada, kellega on tegu. Seni on kohalikud müstilist mererümpa uudistamas käinud. Hinnanguliselt oli loom avastuse hetkel olnud surnud juba umbkaudu 3 päeva. Kohalik väeüksus hoiab rümbal silma peal.

Eksperdi sõnul on tegemist kiusvaalalisega. Kiusvaalalised on veeimetajaid, kes kuuluvad vaalaliste seltsi, kuid erinevalt hammasvaalalistest on kiusvaalalistel hammaste asemel kiusaparaat. Sellega filtreerivad nad veest toitu. Alamseltsi arvatakse neli perekonda ja 14 liiki. Ka sinivaal kuulub nende rühma.

Lee Kong Chian ajaloomuuseumi hoidja Marcus Chua sõnul on tegemist kiusvaalalisega. "Sellises lagunemisseisus oleva korjuse piltide ja videote põhjal ei ole võimalik kindlaks määrata, kas tegemist on küürvaalaga või mitte," sõnas Chua, kes on samuti ka imetajate ja lindude kuraator. Ta lisas, et suure tõenäosusega ei ole siiski tegu hiiglasliku kalmaariga, sest varasemalt ei ole Indoneesia vetest ühtegi teist sellist leitud.

"Kui hiiglaslik veeimetaja hukub, siis jääbki ta veepinnale ulpima ning ühel hetkel süüakse ta tõenäoliselt haide poolt ära.

Allikas: mashable.com