"Reksi lugu jõudis loomakaitse liiduni juba suvel, kui selgus, et koera peremees sattus haiglasse ning loom jäi omapead kodu valvama. Kahjuks oli peremehe tervis sedavõrd vilets, et haiglast enam koju ei saanudki ja lähedasi ka pole, kes looma eest hoolitsemise oleksid saanud oma õlule võtta," vahendab Loomakaitse Liidu Facebooki lehekülg.

"Üks veidi kaugemalt naabrimees käis Reksi toitmas ja temaga ka vahel jalutamas, kuid temagi ei viibinud oma maakohas iga päev. Leidsime Reksile hoiukoha, kuid kahjuks osutus võimatuks tema vabatahtlikult autosse saamine. Jäime lootma, et naabrid leiavad talle ehk uue kodu kusagil läheduses, kuhu saab minna jalgsi. Senini on Reks oodanud, kuid nüüd on käes talv ja sedasi ootama jääda enam ei saa. Reks vajab väga uut kodu," seisab seal.

"Kes tunneb, et suur iiri hundikoera moodi isane ca 7 aastane loom võiks olla uus pereliige, siis meie omalt poolt saame aidata temaga sõbraks saamisel. Kui uus kodupakkumine olema, leiame ka mooduse tema sinna toimetamiseks ja esmaste juhiste andmiseks. Varjupaika viia ka teda ei taha, sest kunagi ta sealt just toodigi. Reksil on hea süda, lihtsalt karm elukool on teinud ta veidi ettevaatlikuks ja umbusaldavaks võõraste suhtes. See kõik on parandatav sisuliselt mõne päevaga."