"Nagu piltidelt paistab, siis kõik peale talviste ilmaolude on teistmoodi. Nii oli ka tiiger enne väliaedikusse minekut uue ümbruse suhtes veel ettevaatlik. Kuid esimene tutvus paarilisega on nüüdseks läbi puurivõre tehtud ja tšehhide sõnul tiigritel huvi üksteise vastu olemas, kirjutab Tallinna Loomaaed oma Facebooki lehel."

Pootsman on krutskeid täis tiiger, Tšehhis elab ta alles sisse, kuid Tallinnas on ta talitajatele omal ajal igasuguseid vigureid visanud. Vaata SIIT.

Pootsman on hetkel Tšehhis, sest ta osaleb Euroopa Akvaariumide ja Loomaaedade Assotsiatsiooni liigikaitselises paljundusprogrammis. Zlíni loomaaias on Pootsmanile järglaste saamiseks välja valitud temaga geneetiliselt sobiv emane amuuri tiiger Tanya. Rahvusvahelises paljundusprogrammis osalemine on olulisel kohal Tallinna loomaaia liigikaitseliste tegevuste seas.

Pootsman tuleb Tallinnasse tagasi siis, kui tema uus elupaik valmis on. Tallinna Loomiaaia kava kohaselt võiks see juhtuda eeldatavasti kahe aasta pärast, selleks ajaks võiks Tiigriorg valmis saada. Tallinna Loomaaia Sõprade Seltsi toetuskampaania Tiigrioru rajamiseks on hetkel käimas. Tiigrioru toetuseks on toimunud mitmeid üritusi. Oma panuse saad anda SIIN.