Kuusepuude projekt käivitub juba kolmandat aastat ning selle aastaga on lisandunud veel kaks linna - Valga ja Kuressaare. Seega võib sel aastal alates esimesest advendist leida kuusepuud Tartu Raekoja platsilt, Tallinnast Falgi pargist, Rakvere linnavalitsuse eest, Viljandi Pärimusmuusika Aida eest, Pärnu Koidula gümnaasiumi juurest, Võru Kesklinna pargist, Valgas asuva kino kõrvalt ja Kuressaarest, aadressilt Lossi 1.

“Projekti eesmärgiks on kummutada võimalikke väärarusaamu seoses varjupaikadega. On väga oluline, et inimesed näeksid, kui palju häid ja armsaid loomi varjupaikades uut kodu ootab,” rääkis projekti eestvedaja, veterinaarmeditsiini üliõpilane Egeli Kirk. “Loodan, et meie projekt julgustab inimesi koduta loomade varjupaiku külastama, sest endale õige looma leiab ikkagi kohapeal ja loomadega lähemalt tutvudes.”

Projekt on saanud alguse soovist aidata neid, kes igapäevaselt panevad oma hinge ja südame loomade abistamisesse. Varjupaigas töötavate inimeste eesmärgiks ei ole mitte hoida meie tänavad puhastena kodututest loomadest, vaid anda igale loomale uus võimalus.

Puudel ripuvad pildid loomadest, kes on õnnetu juhuse tõttu varjupaika sattunud. Kokku leiab linnadest ligi 180-ne erineva kassi või koera pildi. Iga pildi taga on kirjas looma andmed, iseloomustus ja meeldetuletus, et tegemist on elusolendi ja teda kinkides, kingitakse ka vastutus looma eest.

Jõulupuud jäävad linnadesse kuni jõulupühade lõpuni. Projekti korraldavad Eesti Veterinaarmeditsiini Üliõpilaste Selts, Varjupaikade MTÜ, Tartu Koduta Loomade Varjupaik ja MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu.