„Naine peksis oma koera surnuks? See juhtus juba paar nädalat tagasi! Mu korter on otse tema oma all ja ma kuulsin pidevalt koera kiunumist. Ta peksis koera ka kaine peaga ning nüüd viskas korjuse siia maja kõrvale! See on sigadus, sest ka lapsed käivad seda vaatamas. Kes selle ära koristab?“ räägib Vana- Vigala kortermaja elanik Eestimaa Loomakaitse Liidule, kes asja kohapeal uurimas käis.

"Tundub, et Vana-Vigalas asuva Kase 1 kortermaja elanikke ei häirinud mitte see, et pidevalt kostab korterist koera haledat kiunumist, vaid hoopis see, et perenaine surnud koera maja kõrvale viskas," kommenteerib juhtunut liidu juhatuse esimees Heiki Valner.

Naisel on olnud varem palju koeri ning ühelgi koeral ei ole elu olnud ilus. Eelmine koer oli perenaisel bernhardiin. Ka tema elas keldris ning kannatas väärkohtlemise all, samuti elasid naabrite sõnul naise korteri rõdul rotweilerilaadsed koerad. Majaelanikke häirisid loomade väljaheited, mis rõdult pidevalt alla loobiti. Tookord ei julgenud elanikud reageerida, sest eakamat ebastabiilset koerte omanikku kartsid kõik majaelanikud, seetõttu pidasid nad paremaks temast eemale hoida, kirjeldab Heiki.

Eestimaa Loomakaitse Liit tegi juhtumiga seoses politseile avalduse kriminaalasja algatamiseks ning tänaseks on korjuse üle vaadanud nii veterinaaramet kui ka politsei. Veterinaari hinnangul võib looma surmast möödas olla juba pea kaks nädalat.

Rapla politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Jaan Aas kommenteerib juhtunut järgmiselt:

Politseile on juhtunust teada antud ja meieni on jõudnud ka vastav avaldus. Piirkonnapolitseinik vestles mitmete kohalike inimestega seal hulgas ka mehega, kes figureerib postituses olevas videos.

Looma surnukeha on praeguseks üle vaadatud veterinaari poolt, kelle hinnangul võib surmast möödunud olla mitu nädalat.

Juhtunu osas alustati kriminaalmenetlus karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb looma julma kohtlemist. Juhtunu asjaolude täpseks selgitamiseks kogutakse tõendeid.

Kui inimesed märkavad, et keegi lähikondlastest kohtleb oma kodulooma halvasti ja põhjustab loomale kannatusi, siis tuleks sellest kohe kindlasti politseile teada anda.