Kummalise välimusega "karvane" mass leiti San Antonio rannalt reede õhtul, sest ebameeldiv hais tõmbas ligi palju kohalikke. Kohalikud viitasid legendidele ja väitsid, et midagi halba on tulemas. “Maavärin on meie poole teel. See koletis on märk sellest, et peatselt juhtub midagi halba. Palun palvetage meie eest," sõnas kohalik mees Tam Maling.

"Ka mina olin häiritud, kui sellest "koletisest" kuulsin, sest kui kaugetest ookeanivetest pärit korjused meie silmapiirile ilmuvad, on midagi halba peatselt tulemas," lisas kohalik.

Siiski ei ole see esmakordne juhtum. Viimaste aastate jooksul on vesi sääraseid, tundmatuks orgaaniliseks massiks sildistatud "koletisi" ka varem kaldale uhunud. Märtsikuus leiti sarnane elukas USA-st Georgia rannast ja eelmise aasta jooksul leiti Filipiinidelt lausa kaks "karvast" korjust.

Ilmselt ei ole siiski tegu halva endega, sest bioloogide hinnangul on see müstiline koletis suure tõenäosusega hoopis vaala roiskunud korjus, kelle täpne liik ei ole aga veel teada. See selgub DNA analüüsi käigus. Ühes asjas aga nõustuvad kõik: olgu tegu vaala või mõne muu looma korjusega, haiseb see koletis tohutult.

Allikas: iflscience.com