Kuid praegusele käredale külmale vaatamata on Eestis õnneks palju suure südamega loomasõpru olenemata vanusest, soost, füüsilisest võimekusest või kodusest kõnekeelest. Eesti Loomakaitse Seltsi vabatahtlik sai kirja 9-aastaselt Kaurilt, kes päästis tänavalt külmumisohus koerakese.

Poiss kirjutab nii:

Hakkasin koju minema ja nägin õues koera kerra tõmbunult. Arvasin, et ta on külmunud. Läksin tema juurde, ta vaatas mulle otsa ja kuna raudteekivid olid külmad, siis panin talle oma dressipluusi ümber. Helistasin ka oma sõbrannale ja temagi tuli sinna. Sõbranna helistas oma vanaemale. Peagi tuli ka vanaema ja viisime koera kotiga tuppa. Me tegime foto ja postitasime selle Facebook’i lehele. Selgus, et koer oli kaduma läinud juba detsembrikuu õhtul ning mina leidsin ta järgmise päeva hommikul. Koera nimi on Pätu ja ta on juba 18-aastane. Omanik tuli oma koerale samal päeval järgi.

Eesti Loomakaitse Selts on väga tänulik inimestele, kelle südames leidub soe koht loomade jaoks. Just praegu kosub üks Tallinn-Narva maanteelt külmununa ja nälginuna leitud koer ta endaga kaasa võtnud proua juures Narvas, ning hiljuti kuulsid loomakaitsjad ühest südantsoojendavast loost, kuidas lapsed ühe eksinud ja külmast võetud koera ära päästsid.

Selts soovitab jätkuvalt lemmikloomad hoida toas ja teha koertega õues lühiajalisi aktiivseid jalutuskäike. Ka soojendavad käpasalvid kuluvad siinkohal marjaks ära!