Sven, (nimi muudetud) kellele kutsikas enne uuele omanikule andmist kuulus, väitis, et sai sotsiaalmeedias levinud pildid kutsika uuelt omanikult, peale seda, kui palus viimasel teada anda, kuidas kutsikas on end uues kodus sisse elanud.

Nimelt pakkus Tallinnas elav Sven kutsikat kuulutuseporaali Okidoki.ee kaudu. Kuulutusele reageeris 23. veebruaril üks huviline, kes koera samal päeval ka ära viis. Svenile tundus, et kutsikas läheb headesse kätesse, sest noormees, kes koerale järgi tuli oli jätnud endast südamliku ja usaldusväärse mulje. Sven, nagu oma loomast huvitatud loomaomanik ikka, võttis kutsikale järgi tulnud noormehe telefoninumbri, et olla kursis kutsika edasise käekäigu osas. Millegipärast ei andnud sisetunne Svenile rahu ning ta helistas looma uuele omanikule juba samal päeval. ‘’Sain vastuse, et kutsikaga on kõik korras ja ta magab. Mõtlesin, et kutsikas peaks uues kohas ju rõõmsalt mängima, mitte magama,’’ hakkas Svenile koera olukord juba suuremat muret tegema.

Sven võttis kutsika uue omanikuga uuesti ühendust ja palus loomast pildid saata. ‘’Sain fotod, kus loom on kummalises asendis, suu ümbrus verine ja silmad hirmu täis. Olen kindel, et tegemist on sama koeraga, sest ma ju tean, millise välimusega ja mis olukorras kutsika ma ära andsin,’’ on Sven veendunud. Ka tundus talle kahtlane, et saadetud fotodel on inimese käsi kord kutsika pea, kord tagumiku juures, kuid loom on ikka ühes ja samas asendis, mis jättis mulje, et kutsikas võib juba surnud olla. 

Sven võttis taaskord telefonitoru, et kutsika uuelt omanikult selgitust küsida, mille peale viimane oli palunud ennast mitte närvi ajada ja tülitamine lõpetada.

Veel samal päeval esitas Sven avalduse ka politseisse. Sven, selleks, kutsikas tagasi saada ja uue omaniku aadressini jõuda, pani samasse müügiportaali üles liba-müügikuulutse, kus pakkus uuesti kutsikat. Libakuulutuse peale olevat vastanud tuttava telefoninumbriga isik, kuid seekord juba teise nime alt. Sveni naine helistas tagasi ja pakkus, et võib kutsika kohe soovijale ära tuua, öelgu too ainult aadress. Kohale jõudnud, avanenud Svenile must ja räpane korter. ‘’Kutsikat ega ühtegi teist looma ma seal ei näinud, kuid korteris leidus loomade magamisasemeid, täidetud toidukausse ja kuivanud vereplekki,’’ tekitas vaatepilt Svenile kummastust.

Korteris olnud noormees väitis, et oli kutsika 100 euro eest edasi müünud Jõhvis elavale tuttavale. Sveni nõudmisel võttis politsei korteris olnud noormehe kaasa.

Sven sõnul helistanud talle 25. veebruari õhtul ka kutsika võtnud noormehe vanaema, kes ütles, et tema lapselaps on varemgi koeri piinanud, kuid noormees on nüüd 18 täis ja vastutab oma tegude eest ise.

Eesti Loomakaitse Seltsi kommentaar: Meie loodame väga, et politsei tegeleb selle juhtumiga, sest ainult politsei pädevuses on teha kindlaks, kas kutsikas on elusa ja tervena Jõhvis nagu väidab seda inimene, kelle juures kutsikas väidetavalt viimastel päevadel on elanud. Selleks, et taolised juhtumid enam korduda ei saaks, tahame kindlasti inimestele südamele panna, et ärge andke oma loomi juhuslikele tahtjatele, vaid tehke enne kindlasti taustauuring, et looma soovija vastaks tingimustele ja kindlasti tehke loomavõtjaga korraktne, kirjalik leping.

PPA pressiendaja Helen Uldrich sedastas, et politseile on looma halva kohtlemise ning piinamise kahtlustest teada antud ning hetkel tegeleb politsei juhtunu kontrollimise ning asjaolude väljaselgitamisega.
Kas sotsiaalmeedias leviv info ning kahtlused mehe tegevuse osas vastavad ka tõele, seda on veel hetkel vara öelda.

Kui keegi midagi teab või on olnud samalaadses olukorras, siis palun andke toimetusele infot aadressil info@lemmikloom.ee