Igal kevadel maandub Horvaatia idaosas paiknevas Slavonski Brodi külakeses ühe konkreetse maja katusele isakurg, kellele kohalikud on andnud nime Klepetan. Klepetani ootab igal kevadel sama maja katusel Malena - tema partner, kes vigastuse tõttu ei saa kahjuks lennata, kuid veedab majakatusel kõik oma suved. Kokku on kurepaari armastus kestunud 14 pikka aastat, vahendab Daily Mail.

Lennuvõimetuks jäänud Malena naudib tänu oma heategijale Stjepan Vokicile kureelu täiel rinnal. Stjepan, kes Malena aastaid tagasi vigastatuna sõidutee äärest leidis, viis linnu koju ja tohterdas teda nii nagu oskas. Malenat oli tabanud julma jahimehe püssikuul ning päris terveks lind ei saanudki. Ehkki Malena saab teha lühikesi lende, ei ole ta võimeline talveks Aafrikasse lendama ega ise endale toitu hankima.

Malenat pikka aega tohterdanud mees otsustas linnule oma maja katusele pesa ehitada ning lasigi ühel kevadisel päeval Malena õue. Lind lendaski pesale ning peagi märkas teda isakurg Klepetan - nii sai armastus alguse. Linnupaaril sündisid pojad, kes koos üles kasvatati. Kuna Malena lennata ei saa, jääb lennutundide läbiviimine Kleptani õlule. Kui pojad on suured, võtab Klepetan igal sügisel ette 8000-kilomeetrise rännutee Lõuna-Aafrikasse, Malena aga kolib talveks Stjepani juurde tuppa sooja.

Kahe kure pika armuloo algusest möödus tänavu juba 14 aastat. Malenal ja Klepetanil on suur hulk sõpru ja fänne, kellele linnupaari elu on väga südamesse läinud. Kui Klepetani sisemine kalender on üldiselt väga täpne olnud - nimelt saabub ta alati ühel ja samal märtsikuu päeval, siis tänavu jäi ta kuus päeva hiljaks. Kohalikud elanikud, kes Kelpetani saabumist tavaliselt rõõmsalt tervitavad, olid juba väga mures ning isegi kohalikus meedias tõusis paanika. Pesal istuvale Malenale sigines vahepeal isegi uus austaja, aga emalind peletas huvilise järsult minema ning jäi ikka Klepetani ootama. Kui isakurg viimaks saabus, oli kõigi rõõm suur.

Kurepaari armastavad kohalikud nii väga, et pesa juurde on seatud ka kaamera, et lindude tegemisi jälgida. Teadaolevalt vanim kurg on elanud 39-aastaseks ning külaelanikud loodavad, et kurepaar saab veel kaua koos olla.

Vaata videot Klepetani saabumisest:

Malena ja Klepetan koos pisiperega: