Internetis levib järgmise pildiallkirjaga foto: “Minu lennukipiloodist sõber saatis mulle foto - Saudi prints ostis piletid oma 80 pistrikule.” Pildi postitanud Ahmet Yasar ütles, et tegemist oli Saudi-Araabiasse, Jeddahi linna suunduva A330 lennukiga. Paraku ei saanud ta avaldada, millise lennufirma lennukis pilt tehtud on.

Selgus, et need olid pistrikud ja polevat üldsegi haruldane näha rikkaid araablasi oma linde lennukitega vedamas. Pistrikega jahipidamisel ja nendega võistlusspordis osalemisel on sealses piirkonnas pikaajalised traditsioonid ja pistrikke peetakse õnnetoojateks - näiteks Abu Dhabis on pistrike jaoks isegi oma haigla.

Erinevad lennufirmad nagu Etihad, Qatar ja teised lubavad pistrikke lennukisse sõltuvalt sihtkohast kuni 630-dollarilise lisatasu eest linnu kohta (Qatar Airlinesi hinnad). Lufthansa pakub selleks isegi spetsiaalselt lindudele kohandatud linnualuseid. Ja muuseas – pistrikel on isegi oma passid. Arvatakse, et aastatel 2002-2013 andis AÜE valitsus välja rohkem kui 28 000 pistriku passi, hinnaga umbes 130 dollarit tükk. See pole kuigi suur summa, arvestades, et parimad pistrikud võivad maksta kuni 250 000 dollarit.

Sarnane video aastast 2014.

Allikas: boredpanda.com