Küsimus, miks kasside keskmine eluiga on koerte omast pikem, on pannud uudishimulikke teadlasi kukalt kratsima, kuid nad oletavad, et erinevate loomaliikide eluea pikkus on seotud eelkõige evolutsioonist tulenevate käitumuslike omadustega, vahendab Daily Mail.

Erinevalt koertest, kes on karjaloomad, on kassid eemalehoidvad ja armastavad üksindust. Sellest tulenevalt on kassid ka tervemad ja elavad kauem, sest eralik ja eemalehoidev käitumine hoiab kasse nakkushaiguste ja muude hädade eest. Mida turvalisem on keskkond, seda pikem on üldiselt ka eluiga.

Koertega võrreldes on kassidel ka väga efektiivne kaitsemehhanism. Kui koerad saavad kaitsta end ainult hammaste abil, siis kassidel on lisaks hammastele ka üliteravad küüned. See, kes on proovinud tigedat kassi sülle võtta, teab, kuidas ärritunud loom oma küüsi kasutada võib.

Kui kõrvutada koera hundiga, võib täheldada, et koerte välimus on aastasadade ja -tuhandete jooksul päris palju muutunud. Tõuaretuse tulemusena on tänapäeval ülisuuri koeri ning imepisikesi koerakesi, kes lausa taskusse mahuvad. Ka koerte iseloom võib sõltuvalt tõust üsna palju varieeruda. Kassitõuge on samuti palju, aga nii drastilisi erinevusi välimuses ja iseloomus nagu koertel, kasside puhul ei kohta.