Minu Sõber juhatuse liige Sandra Leppik selgitab, et koerakross ehk koerte maastikujooks (inglise keeles canicross) on Euroopas sündinud koeraspordiala, mis sobib harrastamiseks metsa-­ ja maastikusörki armastavale koeraomanikule. "See suurepärane spordiala sobib neile, kes soovivad üheaegselt kasvatada enda ja oma koera üldfüüsilist vormi ning ei pelga ennast võistlustelgi proovile panna." 

Nagu igal spordialal nii on ka koerakrossil spetsiifilised reeglid nii varustuse kui võistluse osas, kuid Rannametsas toimuv luitekross laseb reeglid peaaegu vabaks. 

Rannametsa Koerte luitekross on 5.4 km pikkune Luitemaa looduskaitse alal olevat männimetsa läbiv rada, mis pakub kauneid loodusvaateid ning mõõdukat väljakutset kõigile koerasõpradele.

Luitekrossil osalev koer peab olema vähemalt 12 kuud vana ning on kohustatud kandma trakse.

Veorihmana võib kasutada jalutusrihma, mis võib olla fikseeritud nii käe kui ka vöö külge. Koer peab rihmastatud kogu võistlusraja läbimise vältel. 

Ajavõtuga jooksul osalejad jagatakse kaheksasse vanuserühma ning tulemuste alusel autasustatakse iga vanusrühma kolme parimat. Start antakse kell 10.00 10­-sekundiliste vahedega ning stardijärjekord kujuneb eelmise aasta tulemuste alusel. Tänavu esimest korda startijad alustavad tagapool. 

Rahulikumat jalutamistempot eelistavad koeraomanikud on aga oodatud 8,3-kilomeetrilisele Koerte luiteretkele, kus koerad võivad jalutada nii tavarihma kui traksidega. Ka sellel rajal on koeraomanikul kohustus hoida koer terve raja vältel rihmastatuna. Kõndimist alustatakse ühisstardiga kell 13.05.

Kes koeraga jooksmist pelgab ja kellele 8.3 km pikkune rada tundub liiga kurnav, võib minna rahulikult matkama 5.4 km pikkusele koerakrossi rajale.

Leppik lisab, et igal aastal on üritusest osa võtnud ka Varjupaikade MTÜ koerad. Osalemas käivad nii varjupaiga vabatahtlikud kui ka huvilised mujalt. "See on koertele hea vaheldus ja võimalus neid sotsialiseerida ning mine tea, ehk on lootust leida ka koertele uus omanik. Vähemalt üks varjupaiga hoolealune on tänu luitekrossile endale kodu leidnud," rõõmustas Leppik ja lisas, et juhul kui keegi soovib üritusest osa võtta, aga puudub neljajalgne sõber, siis tasuks ühendust võtta kohaliku varjupaigaga ning seejärel tegeleb varjupaik sobiva koera leidmisega. 

"Kui neljajalgne jooksusõber on välja valitud, tuleb enda ja koera omavahelise klapi saavutamiseks tutvust sobitama minna. Varjupaiga koertele on üritusel osalemine tasuta, " selgitas Leppik. 

Peale koertega toimuva jooksuosa toimuvad tavajooks ja -retk ning lastejooksud. Rannametsa on oodata 1000 spordisõpra ja 120 koera.

Lisainfot saab aadressil: www.2silda.ee

Küsimuste puhul võtta ühendust e-posti aadressil: info@lemmikloom.eu