• Karvapallid tähendavad, et sinu kassil on väga tervislik harjumus!

Kassi keel on väga kare, mis on talle abiks lahtise karva eemaldamisel oma kasukast, kui ta end lakub. Selle käigus neelab ta alla karva, millest osa moodustub tema kõhus karvapallideks. Hiljem köhib ta selle välja. Ei ole kahtlust, et karvapallid on ebameeldivad, aga need on tegelikult märgiks, et sinu kass hoolitseb oma välimuse eest hästi.

  • Karvapallid ei ole sageli üldsegi ümmargused pallid

Karvapallid sinu kassi kõhus ei meenuta üldjuhul ümmargust palli ja karvad, mille leiad oma kodu põrandalt, on ka üldjuhul torujad moodustised. Miks see nii on? Karvapallid venivad maost söögitorru reisides pikemaks.

  • Neil on huvitav teaduslik nimetus

Teaduslik nimetus karvapallidele on trichobezoars. "Trich" tähendab kreeka keeles karva. "Bezoar" tähendab massi, mis leidub maos või sooltes.

  • Karvapallid on vaid väga väikene kogus karvast, mida sinu kass igapäevaselt alla neelab.

Karvapall võib tunduda nagu suur hulk karva, mis on tihedaks karvapalliks kokku pressitud. Enamus karvast, mis su kass enda puhastamise käigus alla neelab ei tule aga köhides välja, vaid läbib kassi seedekulgla ning lõpetab tema liivakastis. Meie kiisud neelavad igapäevaselt palju rohkem karva, kui me arvatagi oskame.

  • Lahtise karva hulk on suurem kindlatel perioodidel aastas.

Olenemata sellest, et sinu kass ajab karva terve aasta vältel, siis kindlatel aastaaegadel vahetub tema karvast suurem osa. Kassid, kes elavad nelja aastaajaga kliimas kasvatavad endale paksema kasuka ning ajavad karva rohkem kevadel ja suvel, kui ilmad soojemaks lähevad. Vältimaks suuremat karvahulka kodu põrandal harja tema kasukat regulaarselt, et eemaldada lahtine karv.

  • Kõik kassid ei aja ühtemoodi karva

Kõik kassid ei ole ühesugused ning osad ajavad karva vähem kui teised. Samuti taluvad osad kassid karvapalle palju paremini kui teised ning ei köhi neid nii sageli välja. Aspektid, mis selles rolli mängivad on kliima, milles kass elab, kas kassil on lühike või pikk kasukas, kas ta puhastab end regulaarselt ning milline on tema toit.

Fotod: Pixabay.com