Taavet oli see kass, kes nähes, et teisele kassile süüa antakse, tegi kohe suured silmad ning kukkus jutustama: “Aga mulle? Ma nii tahaks juba leida oma inimest, kes annaks mulle süüa ja teeks pai. Ma olen juba valmis ja ootan! Tahan koju! Murrmjääu!” Ja mitte ainult ei oodanud ta süüa, vaid ta ootas alati lähedust, armastust ja misiganes tähelepanu. Ta armastas lihtsalt nii väga süles olemist ja ilusat juttu, ta armastas ülekõige inimesi.

Taaveti kihvad olid ebatavaliselt pikad, nii ülemised kui alumised ja sai omakeskis hüüdnimeks "Dracula". Ühed kihvad said eemaldatud, et tal söömine edaspidi pisut muretumalt mööduks. Kahjuks lõi operatsioon Taaveti immuunsuse pisut alla ja see tõi stressi suurel määral esile. Kui varem tahtis ta väga süüa ja sõi hea meelega ära ka oma pasteedi, siis nüüd ilma inimese juuresolekuta ja moosimiseta ta naljalt sööma ei hakanud. Varjupaik oli tema jaoks suureks stressiallikaks, tema tahtis olla number üks oma inimese jaoks. Tema vajas jagamatut tähelepanu, hellust ja hoolt.

Kass Taavet.

Taavet pidi vahepeal mitmeid päevi kliinikus elama, sest öösiti muutus tema tervis kehvemaks ja Pesaleidja vabatahtlikud saatsid kassi hommikuti arstide järelvalve alla kosuma. Kassi söögiisu oli puudulik ja kassipoiss ise õnnetu olemisega, ka pai teda ei lohutanud.

Tuli vahele nädalavahetus ning kassipoiss jäi "kodusele ravile", sest ta tundis end palju paremini. Meie vabatahtlikud käisid teda igapäevaselt vaatamas ja tõesti tundus, et nüüd hakkab asi ülesmäge minema. Et Taavet seljatab vikatimehe ja meie südamed saavad olla rahul, lõpuks.

Ent esmaspäeva hommikul läks Taaveti olukord jälle kehvemaks. Taaskord sõitis ta kliinikusse. Kuid seda, et see jääb tema viimaseks sõiduks, ei osanud keegi ette kujutada.

Taavet jõudis kiirelt Sõle loomakliinikusse, kus tehti koheselt kõik, et ta olemist parandada, kuid kuid nüüd oli asi tõesti halb... , võtsime hetkeks mõtlemisaega, et ehk juhtub mingi ime, kuid Taavet ei vajanud mõtlemisaega. Ta lahkus ise. Ta läks kergetel käppadel üle Vikerkaare, kus ootavad teda ees kõik teised liiga vara siit ilmast lahkunud sõbrad. Me südamest loodame, et Vikerkaarel jätkub paikäsi ka temale ja ta võetakse seal armastusega vastu. Sest meie südamed on murtud ja me oleme sügavas leinas. Taavet oli võrratu kass. Me ausalt püüdsime, Taavet!

Leinast hoolimata peab Pesaleidja MTÜ tasuma kliinikule kõik need kallid arved. Taavet oli oma viimasel elunädalal väga palju kliinikus, mistõttu kuhjus neid palju. Pesaleidja MTÜ palub väga loomasõprade abi, et tasuda kliinikule kõik Taaveti heaks tehtud kulutused, et ikka ja jälle oleks võimalik kiisud viivitamatult arsti juurde saata, kui selleks peaks vajadus tekkima.

Kui Sinul on võimalik teha üks heategu, siis Pesaleidja MTÜ on tänulik iga annetatud euro eest allolevatele Pesaleidja MTÜ kontodele või annetustelefonidele:

EE102200221063071211 Swedbank
EE941010220247756220 SEB Pank
EE351700017003105966 Luminor Bank
EE647700771001866844 LHV Pank

Selgitusse kirjuta palun "Taavet"!

900 0950 - kõne hind 50€
900 0915 - kõne hind 15€
900 0905 - kõne hind 5€

Telefonile helistades pead ära kuulama kogu tervitusteksti, sest muidu annetust ei toimu.