22. juulil toimus Eestimaa Loomakaitse Liidu "suur kassipäästedessant" Alliklepa külla, kust päästeti ära 27 kassi, kellest mõni oli surma äärel.

Kassikolooniapidaja proua Niina-Inessa Stepanova ei suhtunud loomakaitsjatesse lugupidavalt ning keelas neid kasse aitamast. Eesti Loomakaitse Liidul oli juriidilise poolepealt aga asi korras ning kaasatud olid ka politsei ja Veterinaar- ja Toiduameti ametnikud. Kassid sai toimetatud turvalisse kohta paranema.

Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit

Selle nädala alguses on Eestimaa Loomakaitse Liidul plaan sõita Soome ning Helsingi Loomakaitse Seltsi poolt kogutud toit, liiv, puurid ja muud kasside abistamiseks kogutud vahendid ära tuua. Helsingi loomakaitse Selts on Alliklepa päästeoperatsiooni märkimisväärselt toetanud. Nad on annetanud õnnetukeste abistamiseks liidule 250-300 kg toitu, kassiliiva, suures koguses transpordipuure ning mänguasju.

Ka Alliklepa krundi omanikuga loodab Eestimaa Loomakaitse Liit kohtuda, et arutada hoonete maha lammutamist. Mida rutem maha jäetud hooned lammutatud saavad, seda parem, kuid eelnevalt tuleb sealt ära tuua veel sinna maha jäänud mõned kassid, arutleb liit.

Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit

Eesti Loomakaitse Liit ütleb oma tänusõnad edasi Eduardile ja Kertule, kes päästeoperatsioonis kaasa aitasid ning omal käel kasside pärast kaugelt kohale tulid.


Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit

Osad kassid peavad kuni uute kodude leidmiseni päris pikaks ajaks loomakaitsjate hoole alla jääma.

Jätkuvalt palub Eestimaa Loomakaitse Liit kõigi kõigi loomaarmastajate abi kassikoloonia kiisukeste abistamiseks. Eelmise nädala seisuga oli annetusi laekunud 4116 eurot. Loomakaitse Liit tänab kõiki annetajaid sügavalt, keda ei jätnud nende õnnetute hingede saatus külmaks.

Annetused on teretulnud järgnevale arveldusarvele:
Eestimaa Loomakaitse Liit
EE742200221052074915 (Swedbank)
EE441010220252652225 (SEB)
„Alliklepa kasside abistamiseks“