Juss (15a) ja Kiisu (10a) on seeniorid, kes on alati teineteise kõrval olnud. Neil oli oma korter, võibolla isegi maja, kus nad veetsid päevi koos magades, süües ja mängides. Siis aga suri nende omanik, mistõttu sattusid need kaks kassi Viljandi varjupaika. Viljandi varjupaigas pidid nad paraku puuris elama ja need mitu kuud puurielu muutsid Kiisu ja Jussi apaatseteks.

Mõned kuud hiljem jõudsid Kiisu ja Juss Pesaleidja hoole alla, kust, samuti mitu kuud kestnud ootamise tagajärjel, said nad lõpuks ka hoiukodusse. Kõik oli korras, kiisud elavnesid ja harjusid uue kohaga. Seda kõike nautisid nad hetkeni, mil hoiukodu pidi elukorralduse muutuse tõttu neist kassidest loobuma ja kaks vanurit olid sunnitud taaskord kolima. Nüüd on nad jälle Pesaleidja hoole all ja jälle puurirežiimil. Kassidel on aga vaja end sirutada ja liigutada ning seda puuris olles teha ei saa.

Paraku ei ole ka eaka Jussi tervis kiita. Kõrgest vanusest tulenevalt kimbutavad teda mitmed tervisehädad. Ka Kiisul avastati hiljaaegu terviseprobleem, mis on küll operatsiooniga lahendatav, kuid sellest taastumine eeldab stressivaba ja kodust õhkkonda.

Mõlemal on tegelikult elulootust ja soovi väga palju ning kumbki neist ei ole valmis alla andma! Pesaleidja vabatahtlikud samuti mitte! Ehk leidub siin Eestimaal keegi, kes saab need kaks tulihingelist sõpra oma hoole alla võtta?

Kiisu on kassiproua, kelle ainuke pahe on suur soov mängida, mängida ja veelkord mängida! Ta armastab tähelepanu ja paidest ei saa tal iialgi küll. Toki otsas olev suletutiga mänguasi on vaieldamatult tema lemmikmänguasi ja ilmselt ainus tema elu tõeline armastus!

Nii Kiisu kui ka Juss on väga sõbralikud ja paimaiad kassid. Kui see oleks võimalik, elaksid nad ilmselt ainult inimese süles. Juss, vaatamata oma pisut hädisele välimusele, on väga südikas ja armastab kangesti pererahval silma peal hoida - on ju ta nii mitmeid kordi oma perekonnast ilma jäänud, uuesti usaldama õppinud ja jälle ilma jäänud! Hoolimata neist raskustest, ei näita vanahärra eluküünal veel niipea kustumise märke.

Kiisu ja Juss vajavad hoiukodu, kes suudaks nende eest hoolt kanda, neid ravida ja arsti juurde viia. Kõik ravikulud katab Pesaleidja, kuid kodu ja perekonda Pesaleidja pakkuda ei saa. Jussil ja Kiisul on kindlasti ees veel palju aastaid, kuid kahjuks nad neid ei näe, kui tulevikul ei ole muud pakkuda kui vaid kitsas puur. Need kassid on palju läbi elanud ja Jussi jaoks on elutähtis saada võimalikult palju hoolt ja armastust. Loomulikult ei ütle sellest ära ka tema kallis Kiisu!

MTÜ Pesaleidja südamesoov on anda neile kahele lahutamatule sõbrale uus võimalus. Kui Sinul või Sinu sõbral on võimalust ja aega neid kaht aidata, siis kirjuta meiliaadressile info@pesaleidja.ee!

Kiisu ja Juss on saanud parasiiditõrjed, vaktsiinid, nad on opereeritud ja paigaldatud on ka kiibid. Hoiukodusse võtavad nad kaasa kõik vajalikud tarvikud ja päriskoju kaasa ka kinkepaki! Neile ei ole muud vaja, kui lihtsalt üks kodu ja hoolitsev perekond, kus rahulikult diivanil nurru lüüa ja peremehe käest pai norida.

Lisainfo leiad Pesaleidja kodulehelt.