Eile õhtul Tartus Tammelinnas aset leidnud juhtumi kohta postati teade Facebooki gruppi “Märgatud24 Tartus”. Tamme puiestee ja Räägu tänava nurgal ründas aiast välja pääsenud suur mastif kõnniteel kõndinud naist.

Teate avaldaja, kes jäi anonüümseks, lisas, et peale seda, kui omanik oli koera kätte saanud, sõitsid samast aiast ratastega mööda kolm väikest last. "Ei taha mõeldagi, kui koer oleks lapsi rünnanud," seisab postituses.

Kohale kutsuti nii kiirabi kui ka politsei. Kannatada saanud naine viidi käehaavaga traumapunkti.

PPA pressiesindaja Maria Gonjak täpsustas, et 28. juuni õhtul kella 21 ajal sai politsei teate, et Tartus Tamme puiesteel on suurekasvuline koer koduaiast valla pääsenud ja hammustanud mööda kõndinud 50-aastast. Viga sai naise õlg ja käelabad ning ta toimetati esmaabiks traumapunkti. Väidetavalt ajas koer esialgu taga kassi. Koera omanik saabus sündmuskohale ja toimetas looma tagasi hoovi.

"Tuletame meelde, et koera tuleb pidada omanikule kuuluval kinnisel territooriumil nii, et oleks välistatud koera lahtipääsemine. Avalikus kohas tuleb koera hoida lühikese rihma otsas ning vajadusel suukorvistada. Viimast juhul, kui omanik ei suuda koera füüsiliselt kinni hoida või kui koer ei kuuletu omaniku käskudele," tuletab pressiesindaja loomaomanikele meelde.

Politsei poole saab pöörduda juhul, kui hulkuv koer on põhjustanud varalise kahju või inimesele tervisekahjustuse. Vastavalt kohaliku omavalitsuse korralduse seadusele on sellisel juhul võimalik looma omanikku karistada rahatrahviga.