Ida-Londoni linnaosa Barking and Dagenhami võimud teatasid, et kavatsevad esimesena võtta kasutusele innovaatilise lähenemise võitluses hooletute koeraomanikega, kes oma looma väljaheited parkidesse ja linnatänavatele vedelema jätavad. 

Välja näeb väljaheidete vastu kuulutatud sõda järgmiselt: leitud koerajunnilt võetakse vatitikuga proov, mis saadakse laboratooriumisse, kus tehakse kindlaks looma DNA. Saadud andmed kantakse registrisse. Kui omanik oma koera väljaheited koristamata jätab, võrreldakse väljaheitelt võetud DNA-d andmebaasis olevaga ning patustaja saabki tabatud. 

Innovaatilist teenust hakkab pakkuma ettevõtte nimega PooPrints. Sama süsteem on kasutusel ka USAs ja nagu väidab jäätmetega tegeleva ettevõtte Streetkleen tegevjuht Gary Downie, on see aidanud vähendada muruplatsidel ja linnas vedelevate väljaheidete hulka ligi 90%.

Barking and Dagenhami linnanõukogu liige Darren Rodwell sõnas, et linnaosa on Londonis ja Suurbritannias esimene, kes hakkab koerte väljaheidete vastu aktiivset võitlust pidama ja kindlaks tegema loomaomanikke, kes oma looma järelt ei korista. Ta sõnas: "Suurem osa koeraomanikke on vastutustundlikud, kuid kahjuks on väike osa neid, kes arvavad, et oma looma järelt koristamata jätmine on täiesti normaalne. Koerte väljaheited ei riku ainult tänavaid, vaid need kujutavad ohtu ka tervisele ja eriti väikestele lastele."

Hooletud loomaomanikud, kes tabatakse, peavad hakkama oma rahakotti kergendama 80 naela võrra. Hetkel kulutab linnavalitsus igal aastal 2,3 miljonit naela koerajunnide koristamisele ja hoiab palgal spetsiaalselt heakorra järelevalve eest vastutavat inimest. 

Kõigepealt alustatakse testimisega ja kui uus süsteem ennast õigustab, laiendatakse seda alates 2016. aasta septembrist kogu piirkonnale. 

Küllatki ekstreemse lähenemise võitluses koerajunnidega tingib asjaolu, et varem kasutusel olnud meetodid pole ennast piisavalt õigustanud. Näiteks riputati koerte jalutamiskohtadesse öösiti helendavad postrid, kus seisis hoiatav teade: koeraomanikule, kes teistega ei arvesta - me jälgime sind. Junnid aga ei kadunud.

Koerajunnide vastase võitlusega on aktiivselt tegeldud ka Hispaanias, kus kasutati samuti isiklikku lähenemist. Nimelt kutsuti Brunete linnas hooletuid koeraomanikke korrale sellega, et neile saadeti koera väljaheidet sisaldav karbike, peal silt kirjaga: kadunud vara.