Mõte selline keskkond luua tekkis Mai-Liis Kivistikul juba paar aastat tagasi, kuid nagu ikka, asi venis.

Kust selline idee sündis?

Koos minu esimese koeraga sai loodud Facebooki lehekülg, mis toimib küll kenasti, kuid kodulehel on kõik vajalik kindla struktuuri järgi paigutatud ja lihtsasti leitav. Mul endal on kodus 2 beagle'it - 3aastane Bella ja alles 3kuune Bixi. Bixi on Bella tütar. Selle aasta kevadel, kui sai otsustatud Bellale pesakond teha, oli minu üllatus uskumatult suur, kui vähe leiab internetist detailset ja olulist infot tiinuse ja poegimise kohta. Bella tiinuse ajal ja kutsikate esimeste elukuude jooksul panin kokku "Beagle algõpetuse" ehk käepärase õpetuse tõu kohta värskele kutsikaomanikule, mis ka iga koeraga uude koju kaasa läks. Kogu ettevõtmise mõte on aidata beagle omanikul oma lemmikut paremini mõista.

Beagle on rőőmsameelne ja väga sotsiaalne koer. Olenemata oma avatud meelest ja sõbralikkusest inimeste vastu, tuleks meeles pidada, et tegu on elusolendiga, kellel puudub kõnevõime. Enda teadmatusest võime koerale kogemata nii füüsiliselt kui ka vaimselt liiga teha. Justnimelt sellepärast sündis otsus luua beagle tõu sõpradele kodulehekülg, mille eesmärgiks on anda tõust terviklik ülevaade. Internetiavarustes on tõu kohta infot küll palju, kuid kokku koondatuna seda ei leia.

Leheküljeljelt leiab iga selle koeratõu andunud fanaatik endale midagi meelepärast, üleval on nii olulised üritused kui ka tõuinfo. Kaks korda kuus toimub Toompargis beaglite kokkutulek. Kokkutulekuid on korraldatud juba 2015. aastast.

Lehelt leiab ka info erinevate, kõigile loomasõpradele mõeldud, koolituste kohta. Septembris tulemas olev loeng keskendub karvahooldusele. Karvahooldusest räägib pikemalt Helen Kuleša, kellel on selles vallas pikaajalised kogemused. Ta on erinevaid koeratõuge hooldanud alates 2005. aastast, õppinud Eestis tuntud ja tunnustatud koerajuuksuritelt ning läbinud mitmeid rahvusvahelisi koolitusi.

Kodulehelt leiab ka vahva blogi.