Eile kuulati Rando kahtlustatavana üle. Noormees tunnistas üles kahe koera ja ühe kassi tapmise selle aasta veebruaris. Enda sõnul lõi ta koeri jalaga ja kassi rusikaga. Kuigi sotsiaalmeedias on levinud info, et mees on ka varem loomi väärkohelnud, ei õnnestunud leida selle kohta kindlaid tõendeid.

Põhja ringkonnaprokuratuur saatis Rando täna kiirmenetluses kohtu ette. Harju maakohus mõistis mehe süüdi ning karistas koos varasema kandmata karistusega ühe aasta ja seitsme kuu pikkuse vangistusega. Samuti võeti Randolt lisakaristusena viieks aastaks ehk maksimaalseks tähtsajaks loomapidamisõigus.

Randot on varem kriminaalkorras karistatud ühe korra ning seda isiku- ja varavastaste süütegude toimepanemise eest. Loomade julma kohtlemise kahtlustusega ta varasemalt uurimise all ei ole olnud.

Põhja prefektuuri Ida-Harju jaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juhi Rainis Sinikase sõnul oli tegemist juhtumiga, mis riivas õigustatult paljude inimeste õigus- ja turvatunnet  ning seetõttu oli juhtunu asjaolude kiire selgitamine ka politsei oluline eesmärk.

„Tegime kindlaks, et noormees võttis tasuta äraantavaid lemmikloomi eesmärgiga neid edasi müüa ning seeläbi elatist teenida. Erinevate probleemide ilmnemisel ta aga hukkas need. Soovitan inimestel, kes peavad lemmiku ära andma, kindlasti kontrollida uue omaniku tausta ning panna kirjalikult paika kes ja kus looma hoidma hakkab. See ei välista küll kõiki väärkohtlemise juhtumeid, kuid probleemide ilmnemisel on lihtsam selgeks teha, kelle vastustusel loom on. Paljude inimeste vihjed sotsiaalmeedias olid politseile kindlasti uurimisel abiks, kuid enne tuleks oma kahtlustest teavitada korrakaitsjaid,“ rääkis Sinikas.   

Veebruari lõpus levis sotsiaalmeedias postitus oletatavast koerapiinamisjuhtumist. See sisaldas pilte verise suuga kutsikast ja üleskutset tabada isik, keda piinamises kahtlustati.

Juhtumit kommenteeris Eesti Loomakaitse Selts, mis pani inimestele südamele enne lemmiklooma äraandmist võimaluste piires kontrollida uue omaniku tausta nii täpselt kui võimalik. Lemmikut ei maksa anda suvalisele tahtjale, vaid enne tasuks teha taustauuring ja kirjalik leping.

PPA pressiendaja Helen Uldrich kinnitas Delfile, et asja uuritakse ja praeguseks on kahtlustatav noormees vahi alla võetud.