10. Tuukani eest tuleb välja käia 4300-8500€. Tuukanid pesitsevad Kesk- ja Lõuna-Ameerikas, Kariibi saartel ja Lõuna-Mehhikos. Tuukanid on eelkõige populaarsed oma suure ja erksavärvilise noka tõttu. Noka pikkus on peaaegu võrdeline kere pikkusega. Küll aga ei ole nokk raske, sest selles on õhuga täidetud kambrid ja õõned. Linnu jalad on lühikesed, kuid äärmiselt tugevad ja paindumatud. Tuukanlaste sulestik on peamiselt must ja selles leidub erksaid laike. Tuukanid toituvad marjadest, teradest, putukatest ja ämblikest.

9. De Brazza ahvi hind jääb 6000-8500€ vahemikku. De Brazza ahvid elavad peamiselt Kesk-Aafrika märgaladel ja nad elavad umbes 22-aastaseks. Neile on nimi pandud prantsuse maadeavastaja Pierre Savorgnan de Brazza järgi. De Brazza ahve on väga keeruline märgata, sest neil on erakordselt hea oskus ennast varjata.

8. Hüatsint-siniaara maksab ligi 12 000€. See lind ei ole mitte ainult oma liigi suurim isend, vaid ka maailma suurim lendav papagoi. Hüatsint-siniaara on koduks on Ida- ja Kesk-Aafrika piirkond, kuid nende arvukus selles piirkonnas on aastate jooksul vähenenud, sest hüatsint-siniaarad on muutunud äärmiselt populaarseks ja nõudlus nende järgi on kasvanud.

7. Ronkkakaduu maksumus on ligi 13 600€. Ronkkakaduu sulestik on must ja tumehall ning tema peal on punane laik. Linnu pikkus jääb vahemikku 55-60 cm ja ta kaalub umbes 910-1200 grammi. Ronkkakaduul on ka suur hari, mis on iseloomulik suure nokaga lindudele.

6. Põderpõrniklased on ühed suurimad mardikad ja nad võivad olla ligi 8 cm pikad. Põderpõrnika vastne toitub 3-5 aastat kõdupuidust ja vanade kändude juurtest. Põderpõrnikate arvukus on paljudes piirkondades dramaatiliselt langenud, sest metsi puhastatakse vanadest puudest. Võib-olla just seetõttu õnnestus ühel tõuaretajast jaapanlasel müüa üks põderpõrniklane ligi 76 000€ eest. Põderpõrniklaste perekonda kuulub hetkel 1200 liiki.

5. Valged lõvikutsikad on üliharuldased ja nende eest tuleb välja käia 117 000€. Valgeid lõvikutsikaid on leitud Lõuna-Aafrika kaitsealadelt. Üldiselt ei peeta valgeid lõvikutsikaid eraldi alamliigiks. Valgeid lõvisid kaitsva ülemaailmse organisatsiooni andmeil on valgeid lõvisid maailmas umbes 300 tükki.

4. Sir Lancelot Encore on kloonitud koer, kelle väärtuseks hinnatakse 132 000€. Nimelt oli Floridas elaval paaril Edgar ja Nina Ottol koer nimega Lancelot, kes suri 2008. aastal vähki. Kuna paarile meeldis nende koer nii väga, siis lasid nad kasutada manala teed läinud Lanceloti DNAd ja nii sündiski Sir Lancelot Encore.

3. Tiibet mastifid ei pruugi küll Eestis üüratult maksta, kuid maailmas on inimesi, kes on nõus välja käima üüratu summa selle tõu kutsika eest. Näiteks ostis hiljuti üks Hiinast pärit ärimees endale kaks tiibeti mastifit ligi 1,6 miljoni euro eest. 2011. aastal ostis keegi koera nimega Big Splash 1,27 miljoni euro eest.

2. Miss Missy on holsteini tõugu lehm, kes sai 2009. aastal ühe prestiižeima tiitli, mistõttu soovisid paljud inimesed ta kohe endale saada ja olid nõus lehma eest välja käima uskumatuid summasid. Lõpuks müüdi Missy maha ligi 1 miljoni euro eest maha.

1. The Green Monkey on Ameerika võidusõiduhobune, kelle ostis endale Demi O'Byrne 13,5 miljoni euro eest. Kahjuks läks The Green Monkey aga 12. veebruaril 2008 pensionile.

Allikas: therichest.com

Jaga
Kommentaarid