„Alati pole kõik loomalood ilusad ja nunnud. Tegelikult vaadates statistikat, siis häid emotsioone tekitavad on lausa tugevalt vähemuses,” alustab ELL oma postitust kurval toonil.

Paar päeva tagasi sai Eestimaa Loomakaitse Liit teate, et Võsu kandis on juba teist päeva tee ääres kotkas, kes küll elab ja liigutab, aga ei saa lennata. Mõistagi oli loomakaitsjatele kohe selge, et oodata pole enam minutitki. Õnneks oli linnu leidja valmis linnu ise Tallinna sõidutama, kust toimetati tiivuline edasi Raplamaale metsloomade hoiukodusse.

„Tegemist oli hiireviuga ja tõenäoliselt linnuga, kellel oli ka kusagil pesa. Ilmselt oli vaene tiivuline saanud löögi autolt,” kirjutab Eestimaa Loomakaitse Liit oma postituses. Ühtlasi tõdetakse, et tõenäoliselt oli lind niivõrd halvas seisus seetõttu, et ta oli paksult vaklu täis. „Vaklu oli nii palju, et nendest lahtisaamiseks tavapärastest meetoditest ei piisanud,” kirjeldab liit nukrat tõsiasja, lisades: „Kahjuks selgus veidi hiljem, et hiireviu oli murdnud selgroo ja seetõttu polnud enam humaanne tal lasta edasi piinelda. Saatsime vaevatud linnu rahulikult taevastesse kõrgustesse tagasi.”

Eestimaa Loomakaitse Liit jagas seda lugu selleks, et näidata, mis võib juhtuda linnu või loomaga, kui ta on vigastatult abita kas või ainult kaks päeva – vaglad tulevad väga ruttu peale. Seepärast palub liit: „Andke ikka meile teada infonumbrile 5194 6146 koheselt, kui märkate hättasattunud looma või lindu. Mida kiiremini saab vigastatud lind või loom abi, seda suurem on tõenäosus tema päästmiseks.”

PS! Pildid on õõvastavad, kuid ilma nendeta on raske näidata tegelikku olukorda.