Tallinna linnavalitsuse kodulehel seisab, et tiheasustusega alal tohib lemmiklooma matta vaid oma koduaeda või lemmikloomade kalmistule kolmel juhul:

  • kui lemmikloomal pole olnud ohtlikku nakkushaigust (marutaudi, koerte katku vms);
  • korjus maetakse piisavalt sügavale, et liha- ja kõigetoidulised linnud ja loomad sellele juurde ei pääseks;
  • matmine kahjustab keskkonda võimalikult vähe.

Kõige sobivam on lasta lemmikloom tuhastada. Surnud lemmikloomade matmist ja tuhastamist (sh tuha tagastuseta põletamist) aitab korraldada ka osa loomakliinikuid ja -arste.

Lemmikloomade tuhastamise teenust pakuvad näiteks Tallinna väikeloomade krematoorium ja Eesti lemmikloomade krematoorium, kellega sõlmitud partnerlepingute alusel aitavad lemmikloomade tuhastamist korraldada mitmed veterinaarkliinikud üle Eesti.

Tallinna väikeloomade krematoorium on avatud tööpäeviti, külastus tuleb enne telefoni teel kokku leppida. Looma surnukeha võib ise krematooriumisse kohale viia või kasutada krematooriumi transporditeenust, mis Tallinna piires maksab 16 eurot. Lemmikloomi tuhastatakse nii üheskoos (hind alates 12 eurost) kui ka eraldi (hind alates 24 eurost), tuhastamise hind sõltub looma kaalust.

Tallinna Keskkonnaameti spetsialisti Hellika Landsmanni sõnul ei ole hetkel Harjumaal nõuetele vastavalt lemmikloomade kalmistut, millele oleks väljastatud vastav luba antud piirkonda loomi matta arvestades seda, et loomade matmine ei oleks ohuks looduskeskkonnale (nt ei saastaks põhjavett).

Kuna Harjumaal populaarne Jõelähtme lemmikloomade kalmistu ei oma vastavat luba, siis ei saa seda ka pidada antud hetkel ametlikuks kalmistuks.