„Käisin oma koeraga jalutamas, kui minu juurde jooksis üks paanikas naisterahvas ja ütles, et üks kass on akna vahel kinni ja karjub kõvasti,” alustab murelik naisterahvas oma Facebooki postitust sellest, kuidas sattus koeraga jalutades väga õnnetu sündmuse keskele.

Veendudes olukorra tõsiduses ruttas naine uksele koputama, aga kuna keegi ei vastanud, ei jäänud tal muud üle kui rõdule ronida. „Õnneks oli tegemist 1,5 korrusega. Tõstsin paar suurt puupakku üksteise peale ja ronisin mööda mädanenud rõdulaudu üles,” kirjeldab ta ja lisab: „Tundub, et see vaene kass oli seal pikemat aega kinni – aknaraam oli ära kraabitud, küüned olid ribadeks. Kuna kass oli seal vahel kõvasti kinni, siis ma ei tahtnud teda väga sikutada ega venitada ja panin oma õla talle toetuseks alla. Ta võttis kohe kaela ümbert kinni ja hakkas nurruma.”

„Mul oli kohe kergem, sest kui ta nurrub, siis järelikult ei saa midagi väga halvasti olla,” tõdeb naisterahvas postituses, kuidas algul tundus, et ehk ei olegi olukord kõige halvem. „Kuidagimoodi surusin oma käe akna vahelt läbi ja sain tagant poolt ka teda tõsta ja kätte ma ta saingi.”

„Kass oli suht elav, nurrus jne,” kirjeldab ta, kuidas alguses tundus, et kõik on korras, kuid lisab seejärel: „Siis aga panin ta maha, et tagumisi jalgu kontrollida, aga jalgu ta alla ei võtnud – need olid pulksirged ja kivikõvad.” Kuna tähelepanelikel naisterahvastel ei õnnestunud peremeest kuidagi kätte saada, toimetati üheskoos kass rõdult alla, pandi teki sisse ja sõideti kohe loomade kiirabisse.

„Alguses oli ta ergas, vaatas ringi jne. Masseerisin ta jalgu ja olin kindel, et kõik saab temaga korda,” kirjeldab postituse autor. Üleüldse üritas naine lõpuni positiivseks jääda: „Poolel teel linna jäi ta rahulikuks. Ma lootsin, et ehk ta lihtsalt puhkab.”

Mõne aja pärast muutus aga olukord siiski tõsisemaks: „Peagi hakkas ta köhima ja imelikke hääli tegema. Siis keeras ta enda ülakeha minu poole, pani käpad mu rinnale, hingas kolm korda väga raskelt ... ja siis ma kartsin, et nüüd ongi kõik.”

Sellegipoolest lootis postituse autor endiselt sisimas, et äkki kassike lihtsalt kaotas teadvuse ja jõuab ikkagi temaga arsti juurde. „Kui arsti juurde jõudsin, oli mu süles surnud kiisu ... öeldi, et südametegevus on täielikult seiskunud ja mitte midagi enam teha ei saa,” kirjeldab naisterahvas, kuidas kahjuks sai seekordne lugu siiski kurva lõpu.

„Lohutan end sellega, et vähemalt ei piinelnud ta seal akna vahel surnuks, vaid suri sooja teki sees minu süles,” tõdeb postituse autor, et vähemasti sai ta kiisule tema viimasel eluhetkel toeks olla. Küll aga soovib ta hoiatada kassiomanikke, kui suure õnnetuse võib põhjustada üks väike aken: „Palun olge hoolsamad oma lemmikute suhtes! Aitäh ka sellele toredale naisterahvale, kes lihtsalt ei jalutanud mööda, vaid reageeris! Märgake ja aidake!”