Mõne kassi õuel naeratab õnn ja teiste omal jällegi mitte. Täna saadeti viimasele teekonnale MTÜ Kassiabi hoole all olnud ja palavalt armastatud kassike Kotja, kes oli Kassiabi sõnul justkui kaitsemüüriks kõigile kassitoa kassidele.

Kotja jõudis Kassiabisse 2013. aasta detsembris, kui ta Kunda linna tänavatelt leiti. Kotja oli juba siis võrdlemisi kõrges eas. Arvatavasti sündis ta 2008. aastal ja lahkus siit ilmast täna.

Imelise kasuka ja kõige kurvemate silmadega kassike tundis end liigikaaslaste seltskonnas koduselt, kuid inimesi pelgas ta lõpuni välja. Paitamine talle meeldis, kuid inimese kätt kartis ta Kassiabi sõnul väga, sest arvatavasti oli see sama inimkäsi talle kunagi liiga teinud. Kotjake oli kõigile kassitoa kassidele justkui kaitsemüüriks, kui oli vaja peitu pugeda, mindi alati Kotja kaissu tuge otsima. See oli turvaline pelgupaik iga kassi jaoks.

Viimastel päevadel oli Kotja tervis halvenenud. Kass ei tundnud enam söögi vastu erilist huvi ja täna hommikul selgus, et Kotja soolestikus peitis end kasvaja, mille metastaasid olid kassi organismis juba laiali ajanud. MTÜ Kassiabi võttis vastu raske otsuse ja lasi armastatud kassil minna.

"Edaspidi valvab Kotja kassilapsi vikerkaare pealt," meenutab MTÜ Kassiabi lahkunut oma Facebooki postituses.