Juhtum leidis aset Põhja-Alaskas Utqiagvikis Will Rogers'i nimelises lennujaamas. Oli teisipäevane päev, kui lennujaamas töötav Scott Babock puhastas maandumis- ja tõusurada lumest, mis oli sinna esmaspäevase tormi järel kogunenud. Ühel hetkel märkas mees aga hüljest ja otsustas lõbusa
Postitust märkas ka Alaska transpordiministeerium, mis sildistas juhtumi kiirelt teemaviitega #alaskaproblems.
vahejuhtumi salvestada ning jagas seda ka sotsiaalmeedias.

Mehe sõnul oli väga kummaline näha hüljest peesitamas maandumis- ja tõusurajal. Ta lisab, et on näinud igasuguseid asju, kuid mitte hüljest, kes ülbelt päikest võtab ja lennukitäiel inimestel oodata laseb.

Postitust märkas ka Alaska transpordiministeerium, mis sildistas juhtumi kiirelt teemaviitega #alaskaproblems. Samuti soovitas ministeerium hoida silmad hüljeste osas lahti Alaska põhjanõlval asuvate hoonete läheduses.

Lennujaama töötaja sõnul ei ole neil lubatud mereimetajatega tegeleda, mistõttu tuli kutsuda vastavad ametnikud, kes viisid hülge ära. Lisaks on teada, et lennujaama töötajad on varemgi teavitanud ametnikke lindudest, ulukpõhjapõtradest, jääkarudest ja muskustest, kes on maandumis- ja tõusurajale ära eksinud.

Loomade ja lennukite kokkupõrked lähevad lennufirmadele aastas sadu miljoneid dollareid maksma. Peamist kahju tekitavad linnud. Imetajate ja lennukite kokkupõrked on aga pigem harv nähtus.

Habehüljes võib kasvada 2,1-2,4 meetri pikkuseks ja kaaluda kuni 360 kilogrammi.

Allikas: iflscience.com