Kummaline juhtum leidis aset South Lanarkshires asuvas Abintoni külakeses. Farmer Tom Hamilton oli sõitnud põllule ühte lammast vaatama ning olles tegevusse keskendunud, ei pannud ta tähelegi kui ühtäkki tema minitraktor mööda mäekülge maha veeres ja otse lähedalasuvale kiirteele suuna võttis, koer Don juhiistmel istumas. 

4-aastane lambakoer oli hüpanud traktorisse samal ajal, kui farmer oli lamba juures askeldamas. Kuidagi oli koeral õnnestunud sõiduk liikuma saada ning kerega vastu armatuurlauda naaldudes kihutas ta traktori juhiistmel istudes mäest alla. 

Väike traktor põrutas läbi puuaia otse kiirteele, sõites vastu kahte sõidusuunda eraldavat piiret. 

Don jäi õnneks terveks ja ka teistel liiklejatel oli õnnestunud kokkupõrget vältida, kuigi intsident põhjustas hommikuse tipptunni ajal märkimisväärse liiklusummiku. 

Hamilton sõnas: "See oli küll kohutav, kuid praeguseks on kõik leidnud, et tegemist on lõbusa juhtumiga. Ma ise olin ühe lamba juures ning olles parkinud sõiduki mäe peale, jätsin ma käsipiduri peale tõmbamata. Mägi ise on aga üsna järsu kaldega."

"Kui ma ümber keerasin, et tagasi sõiduki juurde minna, siis nägin seda mäest alla sõitmas ja sõidutee poole kihutamas. Ma küll jooksin sellele järgi, aga ei saanud seda peatada. Lootsin ainult, et koeraga oleks kõik hästi ja et ta mõne teise autoga kokku ei põrkaks. Ma arvan, et Don pidi olema veidi segaduses, sest ta pole sellest asja varem kogenud. Tavaliselt istub ta autos minu taga või põrandal minu kõrval," selgitas farmer. 

Politsei taastas tavapärase liikluse poole tunni jooksul ja ehmatusest toibunud Don sai peremehega taas kokku.

Vaata pilte Donist SIIT