Mullu suurima startide arvuga rahvuslikuks takistussõiduvõistluseks kujunenud Uuemõisa Karikas on kavas alles teist aastat, kuid on juba saavutanud ratsasportlaste seas arvestatava populaarsuse. Tänavugi osaleb võistlustel enamik kohalikest tippudest, kuid maailma reitingus kõrgeimat kohta hoidev Uuemõisas osalev takistussõitja on lätlane Kristaps Neretnieks, kes võtab kaasa hobuse Romanee Cece. Viimasega osales noor lätlane vähem kui kuu aega tagasi Las Vegases toimunud Maailma Karika finaalis.

Neretnieksile ja samuti tema hobusele oli see esmakordne võistluskogemus ookeani taga. Hobuste pikk ülelend on omaette logistiline katsumus. Tänavu kogunesid Euroopast MK-finaali kvalifitseerunud hobused Amsterdami, kus nad paigutati spetsiaalsetesse tallibokse imiteerivatesse konteineritesse ning lennutati Qatar Airways erilennukiga Las Vegasesse. Sarnase tee läbis ka Neretnieksi 10aastane mära Romanee Cece. 

Arvestades Romanee Cece vanust ja kogemust, on ta alles oma suurema karjääri alguses. Neretnieks on ise öelnud, et võibolla oli tänavu MK-finaalis osalemine Romanee`le pisut vara, sest selliste kõrguste (160cm) ja radade tehnilisusega ei olnud ta ennem kokku puutunud, kuid kindlasti naasti Ameerikast kogemuse võrra rikkamana. Tagasiteel Lätti osales paar ühel rahvusvahelisel võistlusel Saksamaal, Uuemõisa Karikas on MK-finaali järgselt teine võistlus. Sama paar võistles Uuemõisas muide ka läinud aastal ning saavutas mitmeid auhinnalisi kohti.

Uuemõisa Karikas 2015 toimub 15.-17. maini Ridala vallas Uuemõisa tallis. Laupäeval ja pühapäeval on võistlust võimalik jälgida otsepildis www.hobumaailm.ee vahendusel. Üritus on pealtvaatajatele tasuta.