Martine Taccia, kes oli parasjagu kõledal hilissügise päeval Catania IKEA poes osturetkel, rääkis loomaportaalile The Dodo, et ta oli äärmiselt üllatunud, kui märkas koerakarja keset mööblipoodi mugavalt üksteise kõrval lesimas. "Mu reaktsioon oli siiras hämmastus. See pole tavaline vaatepilt," rääkis naine.

Kui Taccia poetöötajatelt aru päris, siis selgus, et pood oli otsustanud avada oma uksed ka ümbruskonna hulkuvatele koertele, et pakkuda neile kasvõi natukene sooja, kodu hõngu ja turvalisemat keskkonda.

Sealjuures pakuvad nii poetöötajad kui ka kliendid loomadele iga päev süüa ning osad loomadest on praeguseks endale klientide juures isegi uue kodu leidnud.

Mööbli vahel lesivad koerad on muutunud omamoodi vaatepildiks ning paljud kliendid käivad neid pildistamas ja filmimas. Materjal laetakse sotsiaalmeediasse ning tihti on nende juures väga südamlikud kirjeldused.

Taccia, kes oli poe sellisest poliitikast liigutatud, tegi samuti olukorrast lühikese video:

Tegemist ei ole esimese korraga, kui IKEA on loomadele tähelepanu pööranud. Nimelt hakati hiljuti tegema koostööd kampaaniaga Home For Hope, mis julgustab inimesi endale lemmikuid võtma varjupaikadest. Algatusega liitunud ettevõtted on poodidesse pannud üles vastavad sildid.

Vaata ka erinevate külastajate pilte Catanias asuvast IKEA poest: