Londoni loodusloomuuseum on prestiižne maailmatasemel muuseum, kus ei juhtu just igapäevaselt sellist asja, et muuseum teeb oma töös eksituse. Veel vähem juhtub seda, et miljonitele külastajatele märkamatuks jäänud eksituse avastab vaid 10-aastane koolipoiss.

Ühe paleontoloogiahuvilise poisi Charliega juhtus täpselt selline ebatavaline lugu. Avastades, et muuseum levitab ühe dinosauruse kohta täiesti vale informatsiooni, andis Charlie sellest vastutustundlikult muuseumile teada. Muuseum tunnistas oma eksimust ja lubas Charlie tähelepanekute kohaselt tehtud vea parandada.

Nimelt jäi Essexist pärit Charliele ühel õhtul muuseumit külastades silma infotahvel, millel seisis külastajaid eksitav informatsioon. Väljapaneku kõrval seisval infotahvlil püüti kujutada inimese ja dinosauruseliigi Oviraptori kasvuerinevust. Selle asemel oli pildil aga hoopis teine liik nimega Protoceratops. Pildil olev dinosauruseliik ei olnud väljapanekuga kuidagi seotud. Olenemata sellest, et antud väljapanekust möödusid aastas miljonid inimesed, oli Charlie just see, kes vea avastas ja muuseumi tähelepanu sellele juhtis.

Koos emaga muuseumi üritusel osalenud tähelepanelik koolilaps andis kohe emale muuseumi tehtud veast teada. "Kui ta meile sellest rääkis, siis vastasime selle peale loomulikult, 'jah, jah, me teame, et sa oled tark, kuid tegemist on siiski Londoni loodusloomuuseumiga, '" sõnas Charlie ema. Kuid Charlie ei rahuldunud selle vastusega ja näitas emale telefonist järgi. "Ta otsis Googlest selle dinosauruse üles ja näitas meile. Sel hetkel nägime me selgelt, et tegu oli hoopis teise dinosaurusega."

Charlie ema selgitas, et tema pojal on Aspergeri sündroom, mis tähendab seda, et kui Charlie mingist valdkonnast huvitub ja midagi teda väga köidab, siis sukeldub ta antud teemasse täielikult. Ta ei lase sellest teemast lahti enne, kui ta on veendunud, et teab absoluutselt kõike. Kui teised muuseumit külastanud lapsed pigem väljapanekuid ja pilte uurisid, siis Charlie huvitus rohkem infotahvlitel olevast informatsioonist. Ta luges kõike põhjalikult ja suure huviga.

Allikas: iflscience.com