Tavatsen sageli linnas sisseoste tegemas käia ja kuna teekond pole pikk, siis liigun sageli jalgsi, sest mulle meeldib jalutada.

Umbes nädal tagasi juhtus minuga kummaline lugu. Olles teel poest koju ning kui kodumajani oli jäänud veel paar väikest tänavat kõndida, jäi minu jalg kõnniteeplaadi taha ning kukkusin nii õnnetult, et käes olnud asjad lendasid laiali ja kaotasin ka käe peal olnud kella.

Asju kokku korjates käekella ma enam ei leidnud. Ka põhjalikum otsimine ei andnud tulemusi - tänaval seda ei olnud. Arvasin, et küllap veeres kukkudes minust eemale, kust ma otsida aga ei osanud.
Nii ei lootnudki ma enam oma armastatud kella leida ja kõndisin ülejäänud tee koju teadmisega, et pean hakkama uue käekella ostmiseks raha kõrvale panema. 

Eile nägin oma kodumaja ees traataial suurt musta ronka istumas, mingi kummaline ese noka vahel. Ma ei pööranud linnule suuremat tähelepanu, sest olin harjunud, et nad lendavad maja ümbruses pidevalt edasi-tagasi, istuvad aia peal või katusel.

Arvatavasti miski ehmatas lindu, sest äkitselt pudenes ese tema noka vahelt maha. Uudishimu sai minust võitu ja astusin lähemale, et vaadata mis asja see lind vedanud oli. Minu suureks üllatuseks tundsin esemes ära oma kadunud kella. See oli veidi mölkis ja ka osutid näitasid vale aega, aga vähemalt töötas. 

Loomulikult oli mul üllatusliku leiu üle väga meel, kuid veelgi rohkem hämmastas mind see, kuidas kell minu juurde tagasi jõudis.

Oskan segitada juhtumit sellega, et küllap leidis kella mõni ronk, kes selle oma pessa tassis, aga mõni teine sealt selle omakorda ära varastas. Aga eks see ole vaid üks võimalik seletus. Praegu on kevad ja ronkadel on käsil pesaehituse aeg ja eks nad veavad sinna kõike, mida leiavad ja kätte saavad ning teadupärast ei ütle nad ära ka läikvatest esemetest.

Igatahes ajab juhtum lugejat tagantjärele naerma ja ta ütleb, et loomade maailm hämmastab teda veelgi enam.

Hea lugeja, kas sinul on olnud sarnaseid kogemusi? Kui jah, siis anna sellest meilegi teada.