“Tahame anda kõigile loomasõpradele võimaluse läbi joonistuste avaldada oma seisukohti loomade kaitseks. Leiame, et ühegi metslooma koht ei ole meelelahutusasutustes,” selgitas Loomuse juhataja Kadri Taperson.

Märtsis saatis Põllumajandusministeerium kooskõlastusringile loomakaitseseaduse muutmise seaduse eelnõu, millega plaanitakse keelustada suurte kaslaste, karude, ahvide ja elevantide kasutamine tsirkuses. Loomade kasutamine tsirkuses on seadusega keelatud Austrias, Brasiilias, Costa Ricas, Soomes, Singapuris ja Rootsis, osaliselt ka Argentinas, Austraalias, Kanadas, Colombias, Kreekas, Indias, Iisraelis, Horvaatias, Ungaris ja mõnel pool USA-s. Selle teema on üles võtnud enamik Euroopa riikide valitsusi; metsloomade tsirkuses kasutamise keelustamist arutatakse innukalt näiteks Hollandis, Šotimaal, Walesis, Portugalis ja Slovakkias.

Joonistusi teemal, miks loomade koht pole tsirkuses, oodatakse digitaalsel kujul (300 dpi, max A4) e-postile info@loomus.ee enne 22. maid. 

Pildisaatjate vahel loositakse välja kaks piletit maailmakuulsa Cirque du Soleil etendusele Tallinnas, viis Ronimisministeeriumi kinkekaarti, vabapääse OMA tsirkuse treeningule ning Loomuse siidtrükis t-särk ja riidest kandekott.

Saabunud pilte esitletakse Loomuse Facebookis ja parimaid kodulehel www.loomus.ee.

MTÜ loomade eestkoste organisatsioon Loomus tegeleb loomade huvide ja õiguste kaitsega ning loomade huvide esindamisega ühiskondlikes aruteludes. Loomus seisab eelkõige nende loomade eest, keda kasutatakse põllumajanduses, loomkatseteks, meelelahutustööstuses ja karusnahkade tootmiseks.