16. aprillil alustas üks sinikaelpart pesitsemist Tartu Hansakeskuse Baribal Piljardikeskuse kõrval lillepotis. Alguses oli tal 10 muna, kuid 28. aprilli seisuga oli neist alles vaid kolm. Eeesti Metsloomaühingu Tartu piirkonna juht Maarika Liivamäe käis pardiema pidevalt kontrollimas ning palus sama teha ka kõrvalasuva piljardikeskuse töötajatel. Üheskoos hoiti pardiemal silma peal ja pojad pidid prognoosi kohaselt kooruma 16.-20. mail.

Maarika sõnul oli pardimamma pesa kaitseinstinkt nii suur, et inimeste sagimisest ja tähelepanust ei lasnud ta end liialt häirida. Pesa asus vahetult bussi ootepaviljoni kõrval, mistõttu sai part suure tähelepanu osaliseks ja Tartus omamoodi kuulsaks. Leidus nii heasoovlikuid kui ka pahatahtlikke möödujaid, kuid kuna pardiema oli lillekasti kord endale juba pesa teinud, ei tulnud selle ümberkolimine enam kõne alla. Vastasel juhul oleks part oma pesa suure tõenäosusega hüljanud.

Alates 26. aprillist käis Maarika iga päev pardiema vaatamas ja vajadusel abistas nõuga ka ümbruskonna inimesi. 16.-20. mail pidid pardipojad kooruma ja Eesti Metsloomaühing hoidis pesal valvsalt silma peal. Kuid ka nädal hiljem ei toimunud pesal muutuseid, mistõttu tekkis kahtlus munade viljastamise ning koorumise võimalikkusest.

27. mail jõudis ühinguni aga teade kolmest ringi paterdavast pardipojast. Pardipojad ekslesid ilma emata Tartus Turu tänaval. Eesti Metsloomaühing korjas pojad peale ja otsis neile asendusema. Kolm pardipoega anti piljardikeskuse viljatul pesal istuva ema hoole alla, kes nad pikemalt mõtlemata omaks võttis. Pardiema koos kolme kasulapsega eemaldati piljardikeskuse pesalt ja viidi ohutusse piirkonda veekogu äärde. Lillepotis olevad viimased kolm muna valgustati läbi ja selgus, et need munad olidki viljatud. Pardiema vabastati täna koos kolme kasupojaga. Nii sai üks hoolas part endale kauaoodatud pojad ja hüljatud pojad said endale tubli ema!