20. veebruari õhtul kössitas Tallinnas Kolde puiestee bussipeatuses must kassike. Tegemist oli väga tiheda liiklusega piirkonnaga ja väljas oli käre pakane. Kassil oli kaelas kellukesega kaelarihm.

"Püüdsin kassi tausta kohta uurida peatuse lähedal olevate eramajade elanikelt. Paar neist ilmus küll uksele, kuid kassikesest ei teatud midagi. Üks lahke härrasmees, nähes meid kahte külmast kangetena värava taga, pakkus teed ja tõi kassikesele viineri," meenutab anonüümseks jääda sooviv lugeja õhtut ja heatahtlikku meest.

Seejärel võttis kassi eest hoolitsev lugeja ühendust Tallinna loomade varjupaigaga, kes lubasid kohapeale tulla. "Tuligi üks noormees, kükitas kassikese ette maha, mispeale loomake instinktiivselt taganes. Siis tõusis varjupaigast tulnud noormees ootamatult püsti ja teatas, et tal polevat aega. Ja läinud ta oligi," kirjeldab lugeja ebameeldivat intsidenti.

Hulkuva kassiga üksinda jäänud lugejal ei jäänud muud üle kui takso tellida, mille juht ei rõõmustanud kassi nähes põrmugi, kuid lubas ta siiski autosse. Koos sõideti samasse varjupaika. "Kassike oli julge ja sotsiaalne turnides taksojuhi tänituste saatel mööda salongi ringi. Sõidu lõpusirgel juht veidi leebus ja selgus, et temalgi on kodus kass. Tegi meile lausa allahindlust," räägib Delfi lugeja ja lisab, et tänaseks on see kaunis kiisukene küll õnnelikult kodus tagasi, kuid Tallinna loomade varjupaiga kummaline käitumine jäi endiselt kripeldama. "Kas varjupaik on ehk alarahastatud, et kõrgema missioonitundega töötajaid napib? Tallinnal pidavat ju ülihästi minema – maksuraha voolavat ojadena. Minu oma teiste hulgas. Kuidas oleks nüüd ka nõrgematest hoolimisega?" küsib lugeja.

Juhtunut kommenteerib varjupaiga poolt ka Tallinna varjupaiga juhataja Eve Tobias.

Kolde puiesteele oli tõesti 20.veebruaril väljakutse hulkuva kassi kohta. Meie loomapüüdja oli parasjagu teel teisele väljakutsele Mustamäele Vilde teele, kui see kõne tuli. Kuna ta oli suhteliselt lähedal Kolde puiesteele, siis otsustas püüdja auto ümber pöörata ja kohale minna ehk saab kassi kohe kätte ja jätkab seejärel oma teekonda. Püüdja hakkas kassi kinni võtma, aga kass jooksis tema eest ära aiaga piiratud eraterritooriumile, kuhu püüdja järgneda ei saanud. Kuna teine inimene oli loomaga Mustamäel ootamas, siis selgitas püüdja väljakutse tegijale olukorda ja lubas Mustamäelt naastes uuesti kohale tulla. Väljakutse tegija otsustas siiski ilma varjupaigaga konsulteerimata võtta ohjad enda kätte ja toimetas kassi ise varjupaika. Püüdja läks peale Mustamäe väljakutse teenindamist tagasi Kolde puiesteele, aga ei näinud seal enam kassi ega väljakutse tegijat ja varjupaika jõudes selgus, et tänu väljakutse tegijale on kass toimetatud varjupaika. Kassi kohta võime tähelda veel, et see ei olnud kassil ei esimene ega ka viimane kord varjupaika sattuda, sest tema omanik on veendunud, et kass peab saama üksinda õues kõndida.