Ei ole kaua aega möödas viimasest juhtumist, kui Mustamäel vaid 4 kuu vanune koerakutsikas õuest rotimürki leidis ning selle ära sõi. Aadressilt Tammsaare tee 139, mis on vaid mõnisada meetrit eemal mürgi toonasest asukohast, leidis üks koerajalutaja seekord supitaldriku, millesse oli väidetavalt pandud rotimürk koos saiakuubikutega. Allolevalt pildilt näha olev koerale isuäratavana näiv suutäis oli asetatud kuuse alla.

Leidja teavitas juhtunust ka politseid.

Lääne-Harju ennetus- ja menetlustalituse juht Erkko Piirimägi kommenteerib juhtunut järgmiselt:

Lääne-Harju politseijaoskond kontrollis eile Mustamäel leitud toidukausiga seotud teadet. Kohalike elanike sõnul oli see toidujäätmetega kaetud taldrik seal päevi. Kes ja mis asjaoludel selle sinna toimetas on hetkel teadmata. Lääne-Harju politseijaoskonna konstaablid käisid nimetatud aadressil ning paraku ei ole antud koht ka läheduses asuvate valvekaamerate vaateväljas. Positiivne on, et kohusetundlik elanik sellest taldrikust politseid teavitas ning võimaliku ohu ennetamiseks selle ka eemaldas. Selle juhtumi asjaolude selgitamine jätkub, suhtleme nii korteriühistu kui taldriku enda kätte hoiule võtnud inimesega.

Politseile on viimaste nädalate jooksul mürgituse kahtlusega lemmikloomast teavitatud ainult ühel juhul. 22. veebruaril laekunud avalduses kahtlustas loomaomanik, et tema koer oli Linnu tee bussipeatuses söönud midagi, mille tagajärjel tekkisid tervisehäired ning loomaarsti juures läbi viidud analüüsid tuvastasid antifriisi ehk jahutusvedeliku mürgistuse. Antud juhtumi asjaolude uurimisel ei tuvastanud politsei, et mürgistuse oleks põhjustanud kellegi pahatahtlikkus.

Seega hetkel puudub meil alus arvata, et keegi Tallinnas pahatahtlikult lemmikloomade sarimürgitamisega tegeleb. Kui lemmiklooma omanik tuvastab, et tema hoolealusel on tekkinud tervisehäired ning need on põhjendatult seostatavad tahtliku mürgitamisega, siis tuleb kindlasti politseisse pöörduda. Kui inimesed märkavad avalikus ruumis kahtlaseid asjaolusid ja/või ohtlikke aineid, tuleb operatiivselt teavitada häirekeskust hädaabinumbril 112. Nii saame me ohu kõrvaldada ning vajadusel tõendeid koguma asuda.

Varasemast kogemusest teame, et nii korteriühistud kui ka erinevad ettevõtted teostavad vajaduse tekkimisel loomatauditõrjet ning pinnasesse surutud mürgitabletid on näiteks koerte poolt välja kaevatud ja tulnud nähtavale. Üldiselt soovitame kasutada loomatauditõrje läbiviimiseks spetsialiste, eriti kui tegemist ühiskasutatavate ruumide või vaba juurdepääsuga aladel. Paraku on inimloomus ettearvamatu ning me ei saa mürgiste ainete sattumisel keskkonda välistada pahatahtlikkust või ka ettevaatamatust. Näiteks on korrusmajade piirkonnas vanemaealisi inimesi, kes küll heatahtlikult toidavad kodutuid koeri ja kasse aga nad omakorda levitavad haigusi, sest on sageli vaksineerimata. Omanikuta loom on ettearvamatu ning ohtlik, mistõttu tuleks hulkuvatest loomadest kindlasti teavitada koheselt avaliku korra eest vastutavat Tallinna linna infotelefonil 1345.