Loomakaitse liit sai teate prouast, kes Haapsalu vanalinnas kolme euroga kassipoegi müüb, mõned päevad tagasi ning läks asja kohapeale uurima. Selline tegevus ei ole küll otseselt seadusega keelatud, kuid loomakaitsjad leidsid antud tegevuse juures kohti, mis ei ole hoolivale loomaomanikule kohased. Ilm oli palav ja kassidele ei olnud kaasas juua ega ka toitu. Samuti olid kiisud nohused. Proua selles aga ise probleemi ei näinud.

Sellise loosungiga terroriseerib ta Haapsalus väikeseid lapsi järjepidevalt. Kohalikud kutsuvad teda „kassimammaks“ ja naine on selle üle väga uhke. Kassidega kauplemas on nähtud teda Haapsalu ja Uuemõisa vahel juba aastaid. Proua eesti keelt ei oska.

Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit

Sama päeva hilisõhtul tuli "kassimamma" kohta liidule uus teade, kus Haapsalu elanik väitis, et proua oli tema lapsele kaks kassipoega pihku surunud ning seejärel minema jooksnud. Kuna laps ei julgenud kassipoegi koju viia, pani ta nad padjapüüri sisse ning peitis tühermaal heina alla ära.

Selle teate peale kiirustasid loomakaitsjad kiisupoegi päästma. Sel õhtul saadi kätte üks kassipoeg, kuid teine oli kadunud. „Sellist hirmu pole enam ammu ühegi kassi silmis näinud, aga asjaolusid arvestades on see hirm ka loogiline,“ kirjeldas Kaija Paalberg olukorda. Eestimaa Loomakaitse Selts tegeleb antud olukorraga edasi.