Narvas asuvast suvilate piirkonnast leiti möödunud sügisel kassikoloonia, kus oli ühtekokku 27 kassi. Üks suure südamega kassisõber asus neid iseseisvalt päästma. Kassid steriliseeriti/kastreeriti, raviti terveks ja neile leiti uued kodud. Hetkel on ta omade jõududega leidnud kodu juba 13 abivajajale, kuid 14 kassi ootab oma järjekorda.

Möödunud nädalavahetusel selgus, et kaks suvilapiirkonnas elavat kassi on mürgistuse tagajärjel surnud ning kaks langesid happerünnaku ohvriks. Olenemata sellest, et suvilapiirkonnas elavad kassid on küll sõbralikud, ei salli neid ümberkaudsed inimesed. Kevade tulekuga veedavad inimesed suvilates aina rohkem aega, mistõttu on Kasside Turvakodu sealsete loomade heaolu pärast väga mures ning loodab neile hoiukodud leida.

Happega üle valatud kassid jõudsid turvakodu hoole alla eile. Ühel kassidest on väga ulatuslikud ja sügavad põletushaavad ning tema ravi saab olema pikk. Teisel on karv on laiguti happega kokku puutunud. Nii sügavaid haavu tal ei ole, kuid olenemata sellest, vajavad need hoolitsust, sest põhjustavad loomale suurt valu.

"Meie mure on endiselt suur, sest sinna jäi veel palju kiisusid alles. Kui ühtedele anti mürki ning teised valati happega üle, siis on sõnadetagi selge, kui ohtlik nendel kassidel seal piirkonnas on! Oleme omalt poolt andnud nõusoleku neid kasse aidata, kuid meie käed on ka seotud kuniks meil ei ole ajutisi hoiukodusid, kuhu kassid pärast esmaseid terviseprotseduure paigutada," sõnab Külli MTÜ Kasside Turvakodu olukorra kohta.

Täna asuti loomadele hoiukodusid otsima ning happega üle valatud kassid toodi Tallinna veterinaaride järelvalve alla. "Kuna põletushaavade ravi kestab pikalt, siis oleme palunud ka annetusi raviarvete tasumiseks," lisab Külli.

Kui Sina saad ulatada oma abikäe happerünnaku all kannatada saanud kiisude raviks, siis oma panuse saad anda:

Annetustelefonidel

900 6575 - kõne hind 5€ või 900 6700 - kõne hind 10€

Arvelduskontole:

Saaja: MTÜ Kasside Turvakodu, IBAN: EE712200221035355855, selgituseks: Narva kiisud

Kui on võimalus abistada hoiukodude, transpordi või annetuste leidmisega, siis see on MTÜ Kasside Turvakodule väga suureks abiks! Üheskoos jõuab appihüüd kaugemale!