Koer, kellele Tampas kodu omav pere pani nimeks Haus, tasus aga heateo eest väga uskumatul viisil.

Kolmapäeval oli 7-aastane peretütar Molly DeLuca vanaema valvsa pilgu all koos koeraga oma koduhoovis mängimas, kui järsku ilmus hoovi lõgismadu. Haus, kes on perekonna sõnul väga truu ja kaitsva loomuga, astus tüdruku ja mao vahele ning ohu eest taganemata sai kolm korda mürkmao käest hammustada, kirjutab Daily Mail.

Tüdruku ema Donya sõnul ei liikunud lõgismaoga vastamisi seisnud Haus paigast. Järgmisel hetkel oli näha palju verd ja kuulda koera niutsumist. Surmasuus olnud Haus toimetati kiiresti kliinikusse, kus ta tuli vastumürgi andmiseks panna tilgutite alla, sest tema organismis oli nii suur kogus maomürki, et tavapärasest kahest süstist poleks lihtsalt piisanud.

Koera seisund on hetkel küll stabiilne, aga oht pole veel täielikult möödas ning ta on jätkuvalt tilgutite all. Pere on suurte ravikulude hüvitamiseks avaldanud üleskutse ühisrahastussaidil GoFundMe.

Lõgismao mürk on surmav, sest sisaldab toksiine, mis tapab punaseid vereliblesid ja kahjustab kudesid. Üldiselt hoiavad lõgismaod looduses inimestest eemale ning ründavad vaid siis, kui tunnetavad otsest ohtu.