Lumisel esmaspäeval sai jääkarumürakas Aron kaheaastaseks. Tema vaderid ASist Admiral Markets tõid sel puhul jääkarudele maitsvaid lõhekalu. Lisaks said karud uusi põnevaid mänguasju, millega müramist jätkus mitmeks päevaks.

Külm kaanetas loomaaia linnutiigid ja kanada lagled proovisid jää vastupidavuse kohe ka järele – neid enam kui viiekiloseid hanelisi kandis esimene jää küll.

Valge- ja must-toonekured koliti linnutiikidelt talvemajakesse. Kured seevastu saavad päevaajal veel oma aedikutes jalutada, kuid ööd veedavad nemadki oma soojades majakestes.

Kesknädalal uinutati prževalski hobune Nana ja korrigeeriti tema kapju. Amuuri tiiger Pootsmanilt võeti roojaproov. Pulmaajal liigselt hoogu läinud tagakaspia uriaalijäär ja kolm noort jäärahakatist eraldati ülejäänud karjast, et uttedele veidi hõlpu anda. Alpinaariumi kitslastele tehakse rutiinset nugiliste tõrjet.

Jaapani makaakide, surikaatide ja amuuri leopardi avalik toitmine toimub igal pühapäeval kuni detsembri lõpuni.

Kõledal ja tuulisel novembrilõpu pärastlõunal kostub loomaaias jalutajale kõrvu amuuri leopard Alexei urahtavaid möirgeid, amuuri tiiger Pootsman patrullib piki aedikuäärt, väsimatu jääkarujõmm Aron aga tegeleb jääkülmas vees kogukehatreeninguga ja üritab õhku täis palli vee alla suruda.

Loomaaia loodushariduse osakonna töötajad võtsid möödunud nädalal osa Peterburis Leningradi loomaaias toimunud EARAZA (Euraasia loomaaedade ja akvaariumite regionaalse assotsiatsiooni) loomaaedade keskkonnahariduse konverentsist. Venemaa vanimas loomaaias Leningradi loomaaias näeb liike, keda Tallinna loomaaias ei kohta.

Loomaaia läänevärava väljapääsu juurde meenepoe vastu pandi välja näitus mereprügist. Seda vaadates tasub meenutada, et teeme iga päev otsuseid, mis mõjutavad nii meid endid kui meid ümbritsevat ning igaühel on võimalik maailma veidike paremaks muuta.