Kuus päeva peale kutsikate sündi suri hundiema kasvaja tõttu. Kuna oma viimastel päevadel oli ta kutsikate eest väga head hoolt kandnud, otsustas loomapargi juhtkond, et tuleb jätkata kutsikate toitmist pudelist.

Selge on aga see, et loomapojad vajavad vanemat õpetajat, kes neid suunaks ja õpetaks hundikombeid. Tuli leida keegi, kes need kohustuseks oleks nõus enda kanda võtma ja ainus, kes oleks saanud seda teha, oli isahunt. Lakkhundid on eraklikud ja ehkki ema- ja isahunt jagavad sama eluaset, kus emahundid hoolitsevad poegade eest, eelistavad need loomad elada üksinda.

Kuid loomapargi isahunt on olnud algusest peale osalenud poegade kasvatamises ja on istunud kuudi ees pidevalt valvepostil, et vajadusel poegi kaitsta.

Kuna isahunt on poegade sünnist alates olnud väga huvitatud nende käekäigust, siis loomapargi juhtkond otsustaski ta kutsikatega kokku viia — tulemused olid üllatavalt head. Hunt nagu teadis, et pojad vajavad teda ja seega asus ta poegade eest hoolt kandma, kui teised seda teha ei saanud. Pojad kaotasid küll ema, aga neil on siiski pere!

Allikas: The Dodo