"Täna laekus Loomakaitse liidule teade õõvastavast leiust Häädemeestel. Nimelt oli noor naine oma väikse pojaga metsas seenele minnes leidnud kännu juurest suletud klaaspurgi, mille sees 3-4 pisikese kassipoja laibad. Purgikaas oli kõvasti kinni keeratud ja pisikesed loomad surnud piinarikkalt õhupuudusesse," kirjutab liit oma Facebooki lehel ja jätkab:

"Meil lihtsalt ei ole sõnu.....

Selline tegu on äärmiselt tülgastav ja julm. Leidja sõnul oli näha, et purki olid pandud elusad kassipojad, sest seespool klaasi oli näha pisikeste käpakeste poolt tekitatud kriipimisjälgi. Võib ainult ette kujutada, mida need tillukesed, alles mõnepäevased, kassipojad tundma pidid.

Siiani on maapiirkondades kahjuks kombeks likvideerida enda tegemata jätmisi ehk siis emaste kasside steriliseerimata jätmise tagajärgi julmal moel. Pole mingi saladus, et kassipoegi uputatakse kohe peale sündimist. Ka see on julm ja õudne ning mitte aktsepteeritav ühelgi moel, kuid sulgeda elusloomad purki ja tappa nad piinarikkalt pikema aja vältel on vastuvõetamatu.

Kindlasti teeme avalduse politseisse ja seepärast palume kõigi inimeste abi selle julma teo kordasaatjate leidmiseks.

Kui keegi nägi midagi, kuulis kelleltki või teab, kellel sündisid kassil pojad, kes järsku kadusid, andke meile teada info@loomakaitse.eu. Süüdlane ei tohi jääda karistuseta.

Palun jagage seda infot ja vähemalt proovime leida julmuri (inimeseks on teda palju nimetada), kes tappis abitud loomad väga julmal moel."