See, et tuletõrjujatel tuleb aeg-ajalt puu otsa roninud kassikestele appi minna, on üsna tavapärane. Küll aga ei ole tavapärane, et nutikas kass päästjad üle kavaldab. Kiire taibuga kass Griffin tõestas, et see on täiesti võimalik.

Päästjad appi kutsunud inimeste teatel oli Griffin kõrge küpressi otsas istunud neli päeva, seejuures valjult näugunud ja täbarast olukorrast väljapääsu otsinud.

Kui päästjad Los Angeleses elavale kassile appi tulid, redeli puu najale seadsid ja hakkasid päästevahendeid välja võtma, otsustas triibuline kõuts päästmisohjad enda kätte haarata ja päästjaid ära ootamata ise redelit mööda vabadusse tõtata.

Pehmelt aga enesekindlalt seadis ühe käpa ettevaatlikult teise käpa ette ja ronis mööda redelipulki ettevaatlikult alla. Päästemeeskonna ülem, Armando Navarette sõnas, et pole midagi sellist oma silmaga varem näinud. "Saime väljakutse, et Griffin on küpressipuu otsas lõksus, aga keegi ei teadnud, kuidas ta sinna sai. Tavaliselt ei ole kassid allaronimises kuigi tugevad, nad eelistavad pigem hüpata," selgitas päästemeeskonna ülem. "Aga Griffin oli roninud nii kõrgele ja lehestik oli nii paks, et loom jäi puu otsa päevadeks. Kui kohale jõudsime, oli redel juba paika seatud, aga liiga ohtlikus asendis, et keegi meie meeskonnast oleks saanud hakata üles ronima. Kui ma aga üles vaatasin, nägin, et Griffin oli oma esikäpad juba esimesele redelipulgale seadnud. Me ei tahtnud teda ehmatada ja otsustasime jälgida, kas ta ronib ise alla. Olime valmis puu all võrguga seisma, et vajadusel kukkuv Griffin turvaliselt kinni püüda. Minuti jooksul jõudis Griffin aga ise alla ja tõttas oma omaniku juurde."