Hamasi mereüksus raporteeris, et püüdis kinni Iisraeli luureorganisatsiooni Mossad poolt Palestiina rannikuvetesse sokutatud spiooni – delfiini, kes oli oletatavasti varustatud mitmete luureseadmetega, sealhulgas kaameraga. Luuredelfiin püüti kinni mõned nädalad tagasi.

Taolisi süüdistusi on Iisraeli luureorganisatsiooni aadressil esitatud varemgi. Viis aastat tagasi süüdistasid Egitpuse võimud Mossadi haiparve saatmises Siinai randadel asuvatesse turismikuurortidesse, et sealt turiste peletada eesmärgiga kahjustada Egiptuse turismisektorit. Kaks aastat hiljem teatasid Sudaani võimud, et märgati Mosaadi spiooni – luureseadmetega varustatud kotkast.

Delfiine on militaaroperatsioonide läbiviimiseks kasutatud varemgi. Delfiinid on teeninud näiteks USAd ja Nõukogude Liitu. Tänapäeval kasutatakse delfiine sõjaväe teenistuses Venemaal ja ka USAs, kuigi USA mereväe esindajad on öelnud, et delfiine kasutatakse ainult miinide kahjutustamise operatsioonidel ja ujujate päästmisel, mitte aga relvade kandmiseks või inimeste ründamiseks.