Kassipojad leiti Eestimaa Loomakaitse Liidu (ELL) sõnul Rõngus asuva tehase (Promens) territooriumilt. Pojad olid vaid umbkaudu nädalavanused, veel pimedad ja kisasid kõva häälega. Naisterahva mureliku kõne peale andis ELL esmalt nõu, et ilmselt on läheduses ka emakass, kes poegade juurde tagasi tuleb. Kassipojad leidnud naisterahvas jäi ootama, kuid vaevalt poole tunni möödudes selgus, et kassipojad olid hüljatud ja emakassi läheduses ei olnud.

Kassipojad leiti Promensi tehase laost. Öövahetuses olnud töötaja tõstis leitud pojad koos muu rämpsuga ühte kasti ja viis selle mitu ruumi edasi teise lattu. Emakass oma poegi enam üles ei leidnud ja mitmeks tunniks emata jäetud nädalavanused kassipojad ei ole võimelised iseseisvalt ellu jääma.

"Üks kassipoegadest oli juba loid. Meile oli sekundiga selge, et oodata pole enam midagi, muidu on kolm pisikest laipa. Nõrgaks jäänud kassipoja osas me suuri lootusi enam ei hellitanudki," kirjutab ELL oma Facebooki lehel.

20 minutit hiljem oli sündmuspaigal ELL vabatahtlik, Pille, kes võttis kassipoegade turgutamiseks kaasa ka piimasegu ja kõik muu vajaliku.
Sündmuspaigal selgus, et üks poegadest oli juba nii nõrk, et ei tenud enam suudki lahti. Vägisi õnnestus Pillel kassipojale paar tilka piimasegu suhu tilgutada, kuid suurt elulootust Pille sellele pisikesele ei andnud.

"Mul oli hiljuti samas seisus kassipoeg, kes kahjuks ikkagi suri. Nutsin ja vihkasin siis kõiki inimesi," rääkis vabatahtlik, kes peale pooletunnist söötmist ja soojendamist kassipojad koju viis. Tema juures on hetkel hoiul ka üks emakass oma kolme pojaga. Emakass võttis ka tehase territooriumilt leitud kassipojad esimesel ööl oma kaitsva tiiva alla ja muutusid tasa ja targu erksamaks. Isegi kolmevärvilise poja seisund paranes märgatavalt.

"Seda kasulasteks olemise rõõmu jätkus muidugi ainult üheks ööks, siis sai kassil isu otsa ja ta eemaldus poegadest. Vaatamata sellele on see emakass Lily tõeline kangelasema. Suuresti tänu temale, on praegu elus kõik kolm pisikest karvakera," kirjutab ELL.

Kõik kolm kassipoega on hetkel Pille valvsa pilgu all kosumas ja saavad iga kahe tunni tagant piimasegu. Kui aeg on küps, leitakse neile uued kodud. Kui sul on võimalik kassipoegi omalt poolt aidata, on Eestimaa Loomakaitse Liit ääretult tänulik artikli jagamise ja iga annetuse eest arveldusarvele:

EE742200221052074915 (Swedbank)
EE441010220252652225 (SEB)

Annetada saab ka helistades 9000 777 (5.-) ja 9000 888 (10.-), kuid tervitustekst tuleb kindlasti lõpuni kuulata, sest muidu annetust ei toimu.