Külajuttude kohaselt tulistati segaverelist Sämmit umbes tunnike pärast koera kadumist, kui südantlõhestavat kiunatust kuulda oli. Keegi lähedal asuvatest inimestest tol hetkel Sämmit ei märganud, kuid koer suri üsna pea suure verekaotuse tagajärjel.

"Kutsusime teda hellitavalt jääkaru pojakeseks, kuid nüüd on ta hoopis meie väike valge ingel! Oli uskumatult visa sell, käia ikka ja jälle kontrollimas kortermaja, kus pole ammu juba oma inimesi näinud, kokku 7 aastat. See on uskumatu! Me käime ju väga-väga tihti vanaemal külas, aga ikka jooksis Sämmi meid otsima ja ootas külla," meenutas kaotanud perekond oma koera.

Koera omanik tegi juhtunu osas ka politseisse avalduse, mille tulemusel leiti väärteo toime pannud isik üles. 61-aastane Sulev sai süüdistuse looma tapmise ja illegaalse, isemeisterdatud 22-kaliibrise vintpüssi omamise eest. Täna mõistis Pärnu maakohus Sulevi süüdi ja mehele määrati üheaastane tingimisi vangistus ühe aasta ja kahe kuu pikkuse katseajaga. Lisaks peab Sulev tasuma sundrahaks, kaitsjatasu katteks ning ekspertiisikulu hüvitamiskes 1260 eurot, kannatanu tsiviilhagi katteks 342 eurot.