„Tema elu on sõna otseses mõttes meie kätes, kui ma suudan esmaspäevaks kokku koguda ca 1000 eurot, siis saab Plätu päästetud,” kirjutas murelik vabatahtlik pärast kurba sündmust ühte Facebooki gruppi, kirjeldades kassi kui õrna ja armsat sülekiisut, kellel on meeletu hirm, sest tahaks nii väga veel elada. „Palun ärge tapke mind, karjub hääletu hirm Plätu silmades ... hirm surma ees on hullem kui valu ja ta püüab meeleheitlikult murtud käppadega oma päästja külge klammerduda ...” kirjeldas vabatahtlik Plätu hirmul ilmet.

Üleskutse peale reageeris suur hulk inimesi, mistõttu edastati veel samal õhtul postituse juurde rõõmusõnum: „Kui keegi on kunagi mõelnud, kus elavad superkangelased, siis mina tean – loomagruppides. Te tegite seda jälle.” Praeguseks ongi Plätule operatsioon tehtud ja tema luud on tagasi kokku pandud.

On suur rõõm tõdeda, et meil on nii palju toredaid loomasõpru ja vabatahtlikke, kes leiavad aega õnnetu saatusega kassidega tegeleda. Niisama tore on seegi, et leidub inimesi, kes nende tegemisi toetavad. Üheskoos panustades piisab vähesest, et jälle kellegi elu päästa.

Veel superkangelastest rääkides ... Plätu otsib endale nüüd uut hoiu- või päriskodu, kus operatsioonist taastuda ning perele ohtralt nurrusid ja paisid jagada. Kui sina tunned, et tahaksid olla Plätu isiklik superkangelane ja tema hellusest osa saada, võta ühendust hingeloomad@gmail.com.