„Ma mõtlesin esialgu küll, et kassid pistsid kogu kraami nahka, aga ei saanud päriselt aru, kuidas see võimalik on. Meil on koer ka, aga teda ei ole kassitoit kunagi huvitanud,” rääkis perenaine Lise Erøy Norra tabloidile Verdens Gang (VG).

Ühel pühapäeval selguski tõde – toiduvaras polnud kriimsilm, karuott ega rebane, vaid tagasihoidlik hirv. Loom seisis keset päist päeva lihtsalt majaesisel trepil.

Eidsbergi kandis on maastik lainjas nagu Lõuna-Eestis. Keset seda pastoraalset idülli seisva talu ümber on Erøydel omajagu palju maad. Talu ennast aga ümbritseb igast kandist mets. Nii et metsaelanikel polnud see kaugeltki esimene kord neil külas käia. Päris trepist üles ja ukse taha polnud nad aga varem söandanud tulla.



„Küllaltki kummaline, et hirv tuli keset päeva. Tavaliselt käivad loomad meil öösiti külas. Siis on õues kõik kohad jälgi täis,” seletas Lise kohalikule ajalehele Smaalenenes Avis, mis veidra vahejuhtumi esimesena üles korjas.

Et välisuksel on suur klaas, sai külla tulnud hirve päris lähedalt vaadata ja Lise mehel Lars Erikul õnnestus külalisest fotogi teha.

„Ega see päris normaalne nüüd ei ole, et hirv sööb kuivatatud liha,” tõdes Lise.

Hirv seevastu jätkas Erøy-pere külastamist ka edaspidi, aga sellest polegi miskit.



„Kassitoitu kulub küll rohkem kui tavaliselt, aga see on tegelikult päris nunnu,” ütles Lise VG-le.

Maias hirv. Foto: Erakogu